Somijas hokejisti izrauj uzvaru pār Kanādu un iekļūst pusfinālā (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules hokeja čempionāta pusfinālā ceturtdien iekļuva Somijas valstsvienība, kas Minskā (Baltkrievija) ar 3:2 izrāva uzvaru pār Kanādas izlasi.

Mača rezultātu 7. minūtē atklāja soms Olli Palola, bet otrajā trešdaļā Kanādas izlase izvirzījās vadībā, kad precīzi meta Kails Turiss un Marks Šeiflijs.

Trešā perioda 28. sekundē Jūso Hietenens atjaunoja līdzsvaru mačā, bet uzvaras vārtus somiem guva Īro Pakarinens, kurš bija precīzs cīņas 57. minūtē.

Kanādas komanda pa Pekas Rinnes vārtiem izpildīja 38 metienus, kamēr Somijas izlase Bena Skrivena sargātos vārtus apdraudēja 26 reizes.

Līdz ar šo zaudējumu Kanāda jau piekto gadu pēc kārtas nespēj kvalificēties pusfinālam.

Pusfinālā Somijas izlase spēkiem mērosies ar Čehiju, kas ceturtdaļfināla mačā 4:3 dramatiskā cīņā pārspēja ASV valstsvienību.

Tikmēr vēl vienā ceturtdaļfināla spēlē Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas komanda ar 3:0 apspēlēja Franciju. Krievijas pretinieks pusfinālā noskaidrosies mājinieces Baltkrievijas un Zviedrijas duelī.

Abas pusfināla spēles aizvadīs sestdien, cīņas par bronzas un zelta medaļām risināsies svētdien.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu