Šodien tiks noskaidroti pasaules čempionāta finālisti (42)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Šodien pasaules čempionātā (PČ) Minskā norisināsies divas pusfināla spēles. Plkst. 14:45 Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas valstsvienība tiksies ar čempioni Zviedriju, bet plkst.18:45 Čehijas komanda spēkosies ar Somijas izlasi.

Abas cīņas norisinās «Minsk-Arena», kurā ietilpst aptuveni 15 tūkstoši skatītāju.

Znaroka vadītā Krievijas valstsvienība ceturtdaļfinālā ar 3:0 uzveica Francijas komandu, bet Zviedrija ar 3:2 sīvā cīņā apspēlēja mājinieci Baltkrieviju. Savukārt Čehijas komanda ar 4:3 dramatiskā spēlē tika galā ar ASV hokejistiem, bet Somija ar 3:2 sarūgtināja Kanādas izlasi.

Krievijas un Zviedrijas dueli tiešraidē varēs vērot kanālā TV3, bet Čehijas un Somijas spēli varēs skatīties TV6 programmā.

Jāizceļ, ka Znaroka padotie līdzšinējās astoņās pasaules čempionāta spēlēs nav piedzīvojuši nevienu neveiksmi.

Mačs par bronzu sāksies svētdien plkst. 16:30, bet plkst. 21:00 sāksies turnīra saldais ēdiens - finālspēle.

Šobrīd pasaules čempionāta rezultatīvākais spēlētājs ar 7 vārtu guvumiem un 7 rezultatīvām piespēlēm ir Rīgā dzimušais krievu hokejists Viktors Tihonovs. Tikmēr otro pozīciju ar 11 punktiem ieņem francūzis Antuāns Rusēls (6+5), krievs Sergejs Plotņikovs (5+6) un Mihels Mikliks (4+7) no Slovākijas.

Tā kā šogad norisinājās Soču olimpiskās spēles, kas tika uzskatītas par galveno notikumu arī hokeja sezonā, pasaules čempionāta nozīme kļuvusi otršķirīga, jo vairumam valstsvienību palīdzēt turnīrā atteicās vairāki līderi, pamatojot to ar traumām un sezonas laikā iekrājušos nogurumu.

Pirms tam A grupā pa 18 punktiem septiņās spēlēs izcīnīja Kanāda un Zviedrija, bet pirmo vietu, pateicoties uzvarai savstarpējā spēlē, ieņēma kanādieši. Trešo vietu ar 12 punktiem izcīnīja Čehija, bet Francija tika pie 11 punktiem. Pirmā aiz ceturtdaļfināla borta grupā palika Slovākija, kas ar desmit punktiem ierindojās piektajā vietā. Sestā ar septiņiem punktiem bija Norvēģija, bet tai divus punktus zaudēja Dānija. Savukārt Itālija čempionātā spēja izcīnīt trīs punktus, kā rezultātā izlase nākamgad spēkosies divīziju zemāk.

Savukārt B apakšgrupā pirmo vietu ar maksimāli iespējamu 21 punktu septiņās spēlēs ieņēma Krievija, savukārt ASV izlase izcīnīja 14 punktus, kas ļāva ieņemt otro pozīciju. Trešā ar 12 punktiem bija Baltkrievija, bet 11 punkti bija Somijai. Piekto vietu grupā izcīnīja Šveice, kas iekrāja desmit punktus, bet Latvija ar deviņiem palika sestā. Septītā ar pieciem punktiem bija Vācija, bet Kazahstāna sacensības noslēdza ar diviem punktiem, vismaz uz sezonu pametot augstāko divīziju.

Pasaules čempionātā 16 izlases bija sadalītas divās apakšgrupās, pa astoņām katrā, četrām labākajām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu