Somijas izlase kļūst par Krievijas pretinieci PČ finālā (53)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Somijas hokeja valstsvienība sestdien Minskā (Baltkrievija) iekļuva pasaules čempionāta (PČ) finālā, pusfināla mačā ar 3:0 pieveicot Čehijas izlasi. Līdz ar to sacensību finālā Somijas hokejisti sacentīsies ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Krievijas komandu.

Somija vadībā izvirzījās mača devītajā minūtē, kad Čehijas izlases vārtsargu Aleksandru Salāku pārspēja Jori Lehtere. Somi vēl vienus vārtus guva 32.minūtē, izceļoties Jarko Imonenam.

Pēc zaudētajiem vārtiem Čehija centās pārņemt mača iniciatīvu, taču tai tikai retu reizi izdevās ar bīstamiem uzbrukumiem traucēt somu vārtsarga Pekas Rinnes modrību.

Trešo ripu Lehtere raidīja jau tukšā Čehijas izlases cietoksnī, kad līdz dueļa izskaņai bija atlikušas 11 sekundes.

Rinnem šī bija trešā sausā spēle pasaules čempionātā. Šajā mačā viņš atvairīja visus 20 pretinieku metienus.

Somijas hokejisti pēdējo reizi pasaules čempionātā triumfēja 2011.gadā.

Zīmīgi, ka Krievija ar Somiju tikās jau apakšgrupu turnīrā, kad uzvaru ar 4:2 izcīnīja krievi.

Otrajā pusfināla spēlē Krievijas valstsvienība ar 3:1 pieveica pagājušā gada pasaules čempioni Zviedriju. Līdz ar to par bronzas medaļām svētdien (pl. 16.30) Čehija tiksies ar Zviedriju.

Ceturtdaļfinālā čehi ar 4:3 uzvarēja ASV vienību, kamēr Somija ar 3:2 pieveica titulēto Kanādu, neļaujot tai jau piekto reizi pēc kārtas sasniegt pasaules čempionātu pusfinālu.

Savukārt Krievijas valstsvienība ceturtdaļfinālā ar 3:0 pieveica veiksmīgi spēlējušo Franciju, kamēr Zviedrija ne bez grūtībām ar 3:2 pārspēja sacensību saimnieci Baltkrieviju.

Komentāri (53)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu