Kulda kļuvis par PČ labāko vārtu guvēju starp aizsargiem (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Noslēdzoties pasaules hokeja čempionātam Minskā, par tā labāko vārtu guvēju starp aizsargiem kļuvis Latvijas izlases pārstāvis Artūrs Kulda.

Sešās turnīra spēlēs Kulda guva četrus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles, kas viņu padarīja par labāko vārtu guvēju aizsargu konkurencē un kopumā septīto rezultatīvāko aizsargu. Trīs vārtus guva Šveices izlases aizsargs Janiks Vēbers, bet neviens cits neguva vairāk par diviem vārtiem.

Tāpat Kulda kļuva par turnīra dalītu 11.labāko vārtu guvēju, bet Miķelis Rēdlihs ar trim precīziem metieniem šajā rādītājā ierindojās dalītā 25.vietā.

Ronalds Ķēniņš ar četrām rezultatīvām piespēlēm šajā rādītājā turnīrā ieņēma dalītu 24.vietu, bet vārtsargs Kristers Gudļevskis ar četrās spēlēs atvairītiem 89,13% metienu šajā rādītajā ierindojās 12.vietā. Edgars Masaļskis ar trīs mačos atvairītiem 88,24% metienu ieņēma 15.pozīciju.

Herberts Vasiļjevs kļuva par turnīra piekto labāko iemetienu speciālistu, uzvarot 62,24% gadījumu, bet dalītu 24.vietu ieņēma Zemgus Girgensons - 53,54%.

Savukārt turnīra rupjāko spēlētāju trijniekā atrodami uzreiz divi Latvijas izlases spēlētāji - Kaspars Daugaviņš ar 42 soda minūtēm ieņēmis pirmo vietu, bet Girgensons ar 29 soda minūtēm ierindojies dalītā trešajā pozīcijā. Māris Jass ar 20 noraidījuma minūtēm ieņēmis desmito vietu.

Latvijas izlase turnīrā realizēja 12,42% metienu, kas bija otrais labākais rādītājs, bet vairākuma realizācijā (20,69%) tā bija septītā. Latvijas valstsvienība bija desmitā labākā mazākumā (79,41%), bet nopelnītajās noraidījuma minūtēs - 147 - pārliecinoši ieņemta pirmā vieta.

Spēles ar Latvijas izlases līdzdalību noraudzījās vidēji 12 487 skatītāji, kas bijis ceturtais labākais rādītājs.

Kā ziņots, pasaules čempionāta finālspēlē svētdien Minskā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas izlase ar rezultātu 5:2 uzvarēja Somijas valstsvienību, par čempioni kļūstot pēc gada pārtraukuma.

Savukārt Latvijas izlase pēc neveiksmīgā turnīra noslēguma palika B apakšgrupas sestajā vietā un otro gadu pēc kārtas pasaules čempionātu noslēdza 11.pozīcijā. Ceturtdaļfinālam tā nav spējusi kvalificēties kopš 2009.gada.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu