Krievijas hokeja izlase: Ideja laukumā doties PSRS formās nāca no Somijas federācijas puses

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Ideja, ka Krievijas hokeja izlasei Eirotūres mačā pret Somiju laukumā jādodas PSRS formastērpos, nāca no Somijas federācijas puses, pavēstīja valstsvienības ģenerālmenedžeris Andrejs Safronovs.

Ceturtdien Krievijas izlase Tamperes pilsētā notikušajā mačā pret Somiju laukumā devās retroformās, spēlētājiem cīņu aizvadot sarkanos kreklos, kam krūtis rotāja uzraksts CCCP.

Tiesa, Krievija PSRS formās aizvadīja vien pirmo trešdaļu, bet cīņas turpinājumu - ierastajās krāsās.

«Krievijas izlase spēlēja retroformās pēc Somijas Hokeja federācijas lūguma. Ceturtdien apritēja 50 gadi, kopš Somijas valstsvienība spēlēja pirmajā mākslīgajā arēnā Tamperē, tāpēc Krievija piekrita šīs cīņas pirmo periodu aizvadīt retroformās,» portālam «Gazeta.ru» izteicās Safronovs.

Tiesa, šajā mačā Krievijas hokeja izlase, ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, piedzīvoja bezierunu zaudējumu ar 0:3.

Tikmēr kādreizējais olimpiskais čempions PSRS hokeja izlases sastāvā Aleksandrs Paškovs norādīja, ka ideja Krievijas izlasei spēlēt bijušās Padomju Savienības tērpos ir apsveicama un tā būtu jāturpina.

«Ja ideja nākusi no Somijas puses, tas tikai nozīmē to, ka viņi zina vēsturi un ciena padomju hokeju, kas viņu labā ir devis daudz,» izteicās Paškovs. «Šī ir ļoti interesanta ideja, un, ja tiks atkārtota, tā ļaus hokejistiem un līdzjutējiem atcerēties vēsturi.»

Pagājušās sezonas Eirotūres kopvērtējumā uzvarēja Somija, kas bija labākā trijos no četriem posmiem.

Hokeja Eirotūrē līdz šim bijuši četri posmi, kuros ik gadu piedalās Čehijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas izlase, bet šosezon palikuši vairs tikai divi četru komandu sabraukumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu