Arī otrajā mačā ar Norvēģiju talantīgais Jevpalovs spēlēs vien ceturtajā maiņā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alain Quevillon

Talantīgais uzbrucējs Ņikita Jevpalovs arī Latvijas hokeja izlases otrajā Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra mačā ar Norvēģiju sestdien darbosies vien ceturtajā uzbrucēju virknējumā, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Jevpalovs bija viens no šīs sezonas rezultatīvākajiem hokejistiem Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL), bet sezonas vidū viņš parakstīja trīs gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Sanhosē «Sharks». Latvijas izlasē Jevpalovs debitēja piektdien, kad Latvija ar 1:2 piekāpās Norvēģijai, tomēr spēlēja vien ceturtajā maiņā, neizceļoties ar spožām darbībām. Tiesa, spēlētājs vien trešdien ieradās Eiropā.

Kopā ar Jevpalovu ceturtajā maiņā spēlēs Koba Jass un Lauris Bajarūns.

Tikmēr pirmajā virknējumā nemainīgi darbosies Lauris Dārziņš, Jānis Sprukts un Miķelis Rēdlihs, otrajā maiņā spēlēs Roberts Bukarts, Andris Džeriņš un Kaspars Daugaviņš, bet trešajā virknējumā cīnīsies Roberts Lipsbergs, Armands Bērziņš un Gunārs Skvorcovs.

Kā zināms, piektdienas mačā traumu guva Gints Meija, kurš ar aizdomām par potītes lūzumu sestdien atgriežas Latvijā. Pēc Meijas savainojuma uzbrukumā nācās darboties aizsargam Mārim Jasam.

Sestdien aizsardzības pirmo pāri veidos Kristaps Sotnieks un Krišjānis Rēdlihs, otrajā virknējumā darbosies Oskars Cibuļskis un Ēriks Ševčenko, trešajā virknējumā būs Jānis Andersons un Guntis Galviņš, bet ceturtajā maiņā kopā ar Māri Jasu darbosies Maksims Širokovs.

Tikmēr vārtos sestdien stāsies Elvis Merzļikins.

Līdz ar to no spēlētājiem, kas bija devušies uz Norvēģiju, bez Meijas malā paliks arī Rodrigo Ābols un Mārtiņš Cipulis.

Abu komandu duelis Bergenas pilsētā sāksies plkst.17 pēc Latvijas laika, bet cīņu tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Pirms došanās uz Norvēģiju valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis no izlases kandidātu loka atskaitīja aizsargus Mārtiņu Gipteru un Mārtiņu Poreju, kā arī uzbrucēju Bruno Zabi.

Latvijā tikmēr palikuši vārtsargs Jānis Kalniņš, aizsargi Aleksandrs Jerofejevs, Renārs Demiters un uzbrucēji Roberts Jekimovs, Edijs Brahmanis, Edgars Kulda un Kaspars Saulietis. Visi mājās palikušie Jura Klodāna vadībā turpina trenēties «Volvo» ledus hallē.

Kā zināms, pasaules čempionātā Latvijas izlasei nepalīdzēs arī aizsargs Oskars Bārtulis un uzbrucējs Mārtiņš Karsums, bet to vēlas darīt uzbrucējs Miks Indrašis, tomēr viņam ir pleca trauma. Zem lielas jautājuma zīmes ir arī uzbrucēja Zemgus Girgensona, kā arī aizsargu Georgija Pujaca un Artūra Kuldas piedalīšanās pasaules čempionātā.

Kā zināms, savās pirmajās divās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta, kas tika aizvadītas Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīrā, Latvijas izlase aprīļa sākumā ar 1:2 piekāpās un ar 1:0 pārspēja Baltkrieviju. Pagājušajā nedēļā Latvija savā laukumā divreiz spēlēja arī ar Franciju, ciešot zaudējumus ar 1:2 un 0:1.

Savukārt pēdējās divās pārbaudes spēlēs Latvija 24. un 25.aprīlī «Arēnā Rīga» spēkosies ar Slovākijas izlasi.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs spēlēm ar Norvēģiju:

vārtsargi - Ervīns Muštukovs (Olborgas «Pirates», Dānija), Elvis Merzļikins («Lugano», Šveice), Edgars Masaļskis («Ambri-Piotta», Šveice);

aizsargi - Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs (visi - Rīgas «Dinamo»), Māris Jass (Znojmo «Orli», Čehija), Maksims Širokovs (Martiņī «Red Ice», Šveice), Jānis Andersons (Trenčīnas «Dukla», Slovākija), Guntis Galviņš (Bolcāno «Foxes», Itālija), Ēriks Ševčenko (Karagandas «Sariarka», Kazahstāna);

uzbrucēji - Rodrigo Ābols («Rīga»), Andris Džeriņš, Mārtiņš Cipulis, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Roberts Bukarts, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs (visi - Rīgas «Dinamo»), Koba Jass (Liberecas «Bili Tygri», Čehija), Lauris Bajaruns (Hersholmas «Rungsted», Dānija), Jānis Sprukts («Fribourg-Gotteron», Šveice), Armands Bērziņš (Bruniko «Val Pusteria», Itālija), Kaspars Daugaviņš (Maskavas «Dinamo», Krievija), Roberts Lipsbergs (Sietlas «Thunderbirds», ASV), Ņikita Jevpalovs (Blēnvilas-Buābriānas «Armada», Kanāda).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu