Latvijas izlases hokejistam Meijam konstatēts kājas lūzums

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs pārbaudes spēlē pret Norvēģiju ir guvis kājas kaula lūzumu, kura ārstēšanai būs nepieciešams vismaz pusotrs mēnesis, informēja izlases ārsts Jānis Kvēps.

Meija traumu guva piektdien pirmajā pārbaudes spēlē, kad pēc cīņas ar pretinieku viņš ietriecās laukuma apmalē un spēli vairs nespēja turpināt. Jau nākamajā dienā uzbrucējs atgriezās mājās, bet pēc sīkākas apskates viņam tika konstatēts kājas kaula lūzums nedaudz virs potītes, kura dēļ viņš pasaules čempionātā nevarēs piedalīties.

Līdzīgu traumu Meija guva pērn, taču otrai kājai, tāpēc nevarēja piedalīties olimpiskajās spēlēs Sočos, toties pasaules čempionātā Minskā viņš spēlēja.

Pārējiem Latvijas izlases hokejistiem problēmu ar veselību pēc spēlēm Norvēģijā nav, sacīja Kvēps.

Pirmdien izlases spēlētājiem tika dota brīvdiena, bet darbs atsāksies otrdien.

Jau ziņots, ka pleca traumu pārbaudes spēlē pret Franciju guva arī uzbrucējs Miks Indrašis, taču ir cerība, ka viņš pēc medikamentu lietošanas tomēr pagūs atgriezties laukumā un palīdzēt izlasei pasaules čempionātā Prāgā.

Veselības likstu dēļ izlasē nebūs arī aizsargu Artura Kuldas un Oskara Bārtuļa, kā arī uzbrucēja Mārtiņa Karsuma, kuri nemaz nesāka koptreniņus ar pārējiem kandidātiem.

Latvijas izlase pārbaudes spēlēs Norvēģijā cieta zaudējumus ar 1:2 un 3:7. Pirms tam savās mājās tika zaudēts arī Francijai ar 1:2 un 0:1, bet sagatavošanās posma sākumā viesos tika zaudēts Baltkrievijai ar 1:2 un turpat izcīnīta vienīgā uzvara sešos pārbaudes mačos ar 1:0.

Pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase aizvadīs vēl divas pārbaudes spēles 24. un 25. aprīlī «Arēnā Rīga» ar Slovākijas valstsvienību.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17. maijam risināsies Čehijā. Latvijas izlase A apakšgrupā Prāgā spēlēs pret Kanādu, Čehiju, Zviedriju, Šveici, Vāciju, Austriju un Franciju, savukārt B grupā Ostravā sacentīsies Somija, Krievija, ASV, Slovākija, Norvēģija, Baltkrievija, Slovēnija un Dānija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu