Kalniņš: Nebiju gaidījis, ka tieši šāda izvērtīsies situācija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts

Latvijas valstsvienības vārtsargs Jānis Kalniņš bija pārsteigts, kad izlasē palika vien trīs vārtsargi, viņu ieskaitot, otrdien atklāja pats sportists.

«Man bija neliels pārsteigums, ka otrdien palikām vien trīs,» atzina Kalniņš, kurš neizsaka prognozes par viņa piedalīšanos pasaules čempionātā. «Nebiju gaidījis, ka tieši šāda izvērtīsies situācija, bet esmu apmierināts. Pats trenējos, daru visu, ko varu, un priecājos, ka esmu tik tālu ticis. Kā būs, tā būs.»

Kā ziņots, otrdien no Latvijas hokeja valstsvienības treniņnometnes tika atskaitīti vēl daži spēlētāji. Līdz ar to pašlaik izlases rīcībā palikuši 28 spēlētāji, kuru vidū ir tikai trīs vārtsargi, un platu soli pretim savam pirmajam pasaules čempionātam spēris Kalniņš. Tomēr joprojām nav izslēgts, ka valstsvienībai varētu pievienoties Kristers Gudļevskis, kurš šīs nedēļas nogalē sāks dalību Amerikas Hokeja līgas (AHL) izslēgšanas turnīrā.

«Ļoti nozīmīgi, ka izlasei ir vārtsargu treneris. Juris Klodāns mums palīdz dažādās niansēs, kas ļoti noder,» stāstīja Kalniņš. «Klubā šāds treneris man bija iepriekšējā sezonā, bet šosezon gan nebija. Tad pašam nācās pēc treniņiem pildīt vingrinājumus.»

Pērn Kalniņš Latvijas izlases treniņnometnē parādīja neizteiksmīgu sniegumu, tāpēc netika iekļauts Latvijas izlases sastāvā, kas devās uz pasaules čempionātu Minskā.

«Šis man ir jau trešais pavasaris izlasē, bet spēlēju otrajā. Šogad jau jūtos pārliecinātāks par saviem spēkiem, vairs nebija nekādu pārsteigumu, visi pazīstami un zināmi,» skaidroja izlases vārtsargs. «Tāpat šogad bija labāka klubu sezona, un tas viss palīdzējis ilgāk noturēties valstsvienībā.»

Kā zināms, pašlaik 23 gadus vecais Kalniņš iepriekšējās divas sezonas aizvadījis MOL līgas klubā Dunaūjvārošas «Acelbikak» no Ungārijas. Šajās sacensībās piedalās arī vienības no Rumānijas un Slovākijas.

Šajā MOL regulārā čempionāta sezonā Kalniņš aizvadīja 42 cīņas, kuru laikā caurmērā ielaida 2,11 ripas, kas bija trešais labākais rādītājs līgā. Tāpat latvietis atvairīja 94,09% pretinieku komandas metienu, šajā rādītājā būdams labākais vārtsargs līgā.

Izslēgšanas spēlēs Kalniņš piecos mačos vidēji ielaida 3,40 vārtus un atvairīja 89,58% pretinieku komandas metienu, bet viņa pārstāvētā «Acelbikak» vienība «play-off» pirmajā kārtā ar 1-4 piekāpās slovāku klubam «Nove Zamky».

Latvijas komandas galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis ceturtdien minēja, ka pirmajā pārbaudes mačā savā laukumā pret Slovākijas izlasi piektdien 95% no Latvijas hokeja valstsvienības sastāva spēlētājiem būs tie, kuri dosies uz maijā gaidāmo pasaules čempionātu.

Latvija pārbaudes spēles pret Slovākijas izlasi «Arēnā Rīga» aizvadīs piektdien un sestdien, kas būs noslēdzošie mači pirms pasaules čempionāta, kas sāksies jau nākamnedēļ.

Kā zināms, pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta Latvija aizvadījusi ne pārāk sekmīgi, ciešot piecus zaudējumus sešās spēlēs.

Latvijas izlases galvenais treneris iepriekš atklājis, ka piektdien vārtos stāsies pieredzējušais Edgars Masaļskis. «Par pasaules čempionāta ievadu vārtsargu jautājumā pagaidām vēl nezinām. Tur var būt arī pārsteigumi.»

Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionātam tiks nosaukts pirmdien.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu