Daugaviņš: Mums jābūt 100% gataviem

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, sešās pārbaudes spēlēs guvusi tikai vienu uzvaru, tāpēc šonedēļ komanda skatījusies video analīzi, lai uzlabotu savu sniegumu, sarunā ar aģentūru BNS pastāstīja valstsvienības uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

«Šonedēļ skatījāmies video, lai drusku sakārtotu savu spēli, jo mači Norvēģijā mums parādīja, ka nebijām taktiski gatavi spēlēt. Tagad piestrādājām un savu spēli sakārtojām. Cerams jau mačos pret Slovākiju būs rezultāts, jo jābūt 100% gataviem,» sacīja Daugaviņš.

Valstsvienības uzbrucējs uzskata, ka Latvijas izlasei šogad pasaules čempionātā būs jauna un perspektīva komanda. «Daudzi spēlētāji debitēs, ja arī ir jau iepriekš spēlējuši, tad ļoti maz. Katram būs ko pierādīt, ne tikai jaunajiem, bet arī pieredzējušajiem, jo paies pāris gadi un kāds tevi dzīs ārā no vietas. Ir konkurence, lai treniņu process būtu labāks. Viens otru mēģina izspiest no sastāva, cerams tas dos augļus,» teica Daugaviņš.

Šonedēļ treniņos Daugaviņš slidoja vienā maiņā ar centra uzbrucēju Andri Džeriņu un malējo uzbrucēju Lauri Dārziņu. «Man prasīja, vai varu spēlēt centrā. Teicu, ka varu. Ielika spēlēt pa malu. Domāju, ka kaut kas jau vēl tiks mainīts. Nav jau teikts, ka tieši šāds 100% būs sastāvs. Vajadzības gadījumā varu spēlēt arī centrā,» atzina Daugaviņš.

Kontinentālajā hokeja līgā Maskavas «Dinamo» sastāvā Daugaviņš šosezon regulārajā čempionātā bija komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 22 gūtiem vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm. Uzbrucējam līgums ar komandu ir arī uz nākamo sezonu.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pārbaudes spēlēs Norvēģijā cieta zaudējumus ar 1:2 un 3:7. Pirms tam savās mājās tika atzīts Francijas pārākums ar 1:2 un 0:1, bet sagatavošanās posma sākumā viesos tika zaudēts Baltkrievijai ar 1:2 un turpat izcīnīta vienīgā uzvara sešos pārbaudes mačos ar 1:0.

Pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase aizvadīs vēl divas pārbaudes spēles 24. un 25. aprīlī «Arēnā Rīga» ar Slovākijas valstsvienību.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17. maijam risināsies Čehijā. Latvijas izlase A apakšgrupā Prāgā spēlēs pret Kanādu, Čehiju, Zviedriju, Šveici, Vāciju, Austriju un Franciju, savukārt B grupā Ostravā sacentīsies Somija, Krievija, ASV, Slovākija, Norvēģija, Baltkrievija, Slovēnija un Dānija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu