43 gadus vecais Jāgrs pārstāvēs Čehijas hokeja izlasi PČ

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Čehijas hokeja valstsvienību, kas grupā būs viena no Latvijas izlases pretiniecēm, pasaules čempionātā (PČ) pārstāvēs titulētais uzbrucējs Jaromīrs Jāgrs, vēsta čehu mediji.

Čehijas izlases galvenais treneris Vladimirs Rūžička paziņojis paplašināto kandidātu sarakstu, iekļaujot 28 spēlētājus, kaut gan PČ var pietikt 22 laukuma spēlētājus un trīs vārtsargus. «Tāpat kā pirms gada, saraksts ir plašāks, jo gaidām notikumu attīstību Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā, kā arī jāņem vērā spēlētāju veselības stāvoklis,» paziņojumā sacīja treneris.

Jāgrs iepriekš apliecināja, ka viņš pievienosies Čehijas izlasei treniņos, taču par savu dalību PČ vēl domās. 43 gadus vecais uzbrucējs izlēmis spēlēt, kaut arī pērn viņš paziņoja par karjeras noslēgšanu izlases rindās.

2005. un 2010.gadā Jāgrs kļuva par pasaules čempionu Čehijas izlases sastāvā. PČ pieredzējušais hokejists spēlēs desmito reizi.

Jāgrs ir visu laiku ceturtais rezultatīvākais Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājs ar 1798 (721+1077) punktiem. Izlases rindās viņš lielāko panākumu guva 1998. gadā, kad Čehija kļuva par Nagano olimpisko spēļu čempioni.

Jau ziņots, ka Jāgrs pirms divām nedēļām noslēdza viena gada līgumu uz nākamo sezonu ar NHL komandu Floridas «Panthers».

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17. maijam risināsies Čehijā. Latvijas izlase A apakšgrupā Prāgā spēlēs pret Kanādu, Čehiju, Zviedriju, Šveici, Vāciju, Austriju un Franciju, savukārt B grupā Ostravā sacentīsies Somija, Krievija, ASV, Slovākija, Norvēģija, Baltkrievija, Slovēnija un Dānija.

Latvijas un Čehijas izlases tiksies 2.maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu