Ungārijas hokejisti pēc septiņu gadu pārtraukuma spēlēs PČ elites divīzijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ungārijas hokeja izlase sestdien Krakovā ar 2:1 uzvarēja mājiniekus Polijas izlases spēlētājus, nodrošinot sev ceļazīmi uz pasaules čempionāta (PČ) elites divīziju, kurā ungāri atgriezīsies pēc septiņu gadu pārtraukuma.

PČ I divīzijas A grupā uzvarēja Kazahstāna, kas sestdien pēdējā mačā ar 3:0 uzvarēja Itāliju un turnīru noslēdza ar piecām uzvarām piecos mačos un 15 punktiem. Ungārija ieņēma otro vietu ar 12 punktiem un arī nodrošināja ceļazīmi uz elites divīziju.

Polija ar sešiem punktiem palika 3. vietā, Japāna ar sešiem punktiem bija ceturtā, Itālija ar pieciem punktiem piektā, bet pēdējā vietā palika un uz PČ I divīzijas B grupu izkrita Ukraina. Izšķirošajā cīņā par vietas saglabāšanu A grupā Japāna uzvarēja Ukrainu ar 3:1. Ukraina turnīrā nespēja izcīnīt nevienu uzvaru piecos mačos.

Kazahstāna elites divīzijā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma, jo pērn Minskā no tās kopā ar Itāliju izkrita, dodot vietu Austrijai un Slovēnijai.

Savukārt Ungārija elites divīzijā pēdējo reizi spēlēja 2009. gadā, kad zaudēja visās cīņās un palika pēdējā 16. vietā. Laika posmā no 1928. līdz 1939. gadam Ungārija regulāri spēlēja pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs, bet pēc tam nākamais lielais turnīrs viņiem bija tikai 1964. gada ziemas olimpiskās spēles, kurām sekoja jau minētais 2009. gada pasaules čempionāts.

Nākamā gada pasaules čempionāts elites divīzijā norisināsies Krievijā - Maskavā un Sanktpēterburgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu