ASV jaunie hokejisti triumfē pasaules U-18 čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par pasaules čempioniem hokejā U-18 vecuma grupā svētdien kļuva ASV spēlētāji. Amerikāņi svētdien ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0) pārspēja Somijas valstsvienību.

Mača rezultātu atklāja jau 17.sekundē, kad Somijas komandu vadībā izvirzīja Juliuss Natinens. Neizšķirtu amerikāņi panāca vien trešā perioda devītajā minūtē, kad precīzu metienu uz somu vārtiem izdarīja Džeks Roslovičs. Turpinājumā spēles pamatlaikā vārti netika gūti.

Spēles pamatlaikā abām komandām bija bīstami momenti pie pretinieku vārtiem, taču bez panākumiem, līdz uzvaras vārtus guva amerikānis Kolins Vaits. Hokejists precīzu metienu somu sargātajos vārtos raidīja papildlaika 13.minūtē.

Turnīra pusfinālā ASV hokejisti Ziemeļamerikas derbijā ar 7:2 (0:0, 2:1, 5:1) pieveica Kanādu. Uzvarētājiem ar «hat-trick» izcēlās Vaits. Tikmēr Somija saspringtākā mačā ar 5:4 (2:2, 0:0, 2:2, 1:0) vien pagarinājumā pieveica Šveici.

Pasaules čempionāta bronzas medaļas izcīnīja Kanādas hokejisti, kas ar 5:2 (3:2, 2:0, 0:0) pārspēja Šveices spēlētājus. Divus vārtus Kanādas labā guva Glenns Godins.

Kā zināms, Šveice ceturtdaļfinālu sasniedza ļoti dramatiskā cīņā, kad vien pagarinājumā pārspēja Latviju. Pēc tam cīņā par vietu pusfinālā mājinieki ar 5:0 sensacionāli sagrāva Krieviju.

Kopš 2008.gada katrā U-18 pasaules čempionātā triumfējusi kāda no Ziemeļamerikas komandām - ASV vai Kanādas izlase. Šī bija jau sestā reize šajā laikā, kad par čempioniem tika kronēti amerikāņi.

Savukārt Somijas U-18 izlase pasaules čempionāta finālu bija sasniegusi pirmoreiz kopš 2006.gada, kad arī piekāpās ASV izlasei.

Kā ziņots, Latvijai nācās spēlēt par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā, sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 pieveicot Vāciju.

Turnīra rezultatīvākais spēlētājs bija amerikānis Ostons Metjūss, kurš čempionāta laikā septiņās spēlēs guva astoņus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles. Bet otro-trešo vietu dalīja Metjūsa komandas biedrs Džerimijs Brako un kanādietis Mets Barzals.

Tikmēr devītajā vietā bija latvietis Mārtiņš Dzierkals, kurš bija vienīgais spēlētājs starp desmit rezultatīvākajiem spēlētājiem, kurš turnīrā aizvadījis tikai sešas spēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu