Šodien paziņos Latvijas izlases sastāvu pasaules čempionātam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien preses konferencē tiks paziņots Latvijas hokeja valstsvienības sastāvs dalībai gaidāmajā pasaules čempionātā.

Sagatavošanās posmā Latvijas izlase Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) pārbaudes spēļu turnīru noslēdza 11.vietā 12 komandu konkurencē.

Astoņās EHC spēlēs Latvijas valstsvienība izcīnīja trīs uzvaras un piecas reizes cieta zaudējumu.

Pēdējās divas pārbaudes spēles Latvijas izlase noslēdza ar uzvarām, ar 5:1 un 3:2 pārspējot Slovākijas valstsvienību. Pirms piektdienas spēles Latvijas valstsvienība bija piedzīvojusi četrus zaudējumus pēc kārtas, savā laukumā ar 1:2 un 0:1 piekāpjoties Francijai, bet izbraukumā ar 1:2 un 3:7 atzīstot Norvēģijas izlases pārākumu. Savās pirmajās divās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase aprīļa sākumā ar 1:2 piekāpās un ar 1:0 pārspēja Baltkrieviju.

Pašlaik Latvijas hokeja izlases kandidātu sarakstā ir trīs vārtsargi - Ervīns Muštukovs (Olborgas «Pirates», Dānija), Edgars Masaļskis («Ambri-Piotta», Šveice) un Jānis Kalniņš (Dunaūjvārošas «Acelbikak», Ungārija).

Izlases kandidātu sarakstā ir aizsargi Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Aleksandrs Jerofejevs (visi - Rīgas «Dinamo»), Māris Jass (Znojmo «Orli», Čehija), Maksims Širokovs (Martiņī «Red Ice», Šveice), Jānis Andersons (Trenčīnas «Dukla», Slovākija), Guntis Galviņš (Bolcāno «Foxes», Itālija), Ēriks Ševčenko (Karagandas «Sariarka», Kazahstāna) un Renārs Demiters («Astana», Kazahstāna).

Tāpat uz vietām izlasē pretendē uzbrucēji Rodrigo Ābols («Rīga»), Andris Džeriņš, Mārtiņš Cipulis, Roberts Bukarts, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Saulietis, Miks Indrašis (visi - Rīgas «Dinamo»), Koba Jass (Liberecas «Bili Tygri», Čehija), Lauris Bajaruns (Hersholmas «Rungsted», Dānija), Jānis Sprukts («Fribourg-Gotteron», Šveice), Armands Bērziņš (Bruniko «Val Pusteria», Itālija), Kaspars Daugaviņš (Maskavas «Dinamo», Krievija), Roberts Lipsbergs (Sietlas «Thunderbirds», ASV), Ņikita Jevpalovs (Blēnvilas-Buābriānas «Armada», Kanāda) un Roberts Jekimovs (Mitišču «Atlant», Krievija).

Kā zināms, Latvijai pasaules čempionātā nepalīdzēs NHL komandas Bufalo «Sabres» uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Bez Girgensona valstsvienībai nevarēs palīdzēt vēl vairāki citi tās vadošie hokejisti - aizsargi Oskars Bārtulis, Artūrs Kulda un Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucējs Mārtiņš Karsums. Tāpat savainojumi ir aizsargam Jēkabam Rēdliham, kā arī uzbrucējiem Herbertam Vasiļjevam, Jurim Štālam un Mārim Bičevskim.

Treniņus saudzējošā režīmā aizvada uzbrucējs Miks Indrašis, kurš atlabst no pleca savainojuma. Iepriekš jau tika apstiprināta viņa nepiedalīšanās pasaules meistarsacīkstēs, taču pats hokejists paudis lielu vēlmi palīdzēt izlasei.

Latvijas valstsvienības ārsts Jānis Kvēps atzina, ka pagaidām Indrašis neizskatās labi, jo ar pleciem viņš neko nevar izdarīt.

Tikmēr Ziemeļamerikā izslēgšanas spēlēs piedalās vārtsargs Kristers Gudļevskis un uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, tāpēc viņu pievienošanās valstsvienībai ir neskaidra.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu