Znaroks iecēlis Kovaļčuku par Krievijas izlases kapteini

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Iļja Kovaļčuks būs Krievijas hokeja izlases kapteinis pasaules čempionātā Čehijā, kas sāksies piektdien, informē Krievijas hokeja federācija.

Kovaļčukam par iecelšanu kapteiņa amatā paziņojis izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Pieredzējušais uzbrucējs šos pienākumus valstsvienībā pasaules čempionātā pildīja arī 2010. gadā, kad Krievijas izlase finālā zaudēja Čehijai.

Kovaļčuks ir divkārtējs pasaules čempions, zelta medaļas izcīnot 2008. un 2009. gadā, savukārt 2012. gadā un pērn, kad Krievija arī tika pie čempionu titula, viņš komandā nespēlēja.

Pēdējās divas sezonas Kovaļčuks ir aizvadījis Sanktpēterburgas SKA komandā, kurā viņš arī bija kapteinis un šosezon ar komandu izcīnīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausu.

Otrdien no Krievijas hokeja izlases tika atskaitīti arī četri kandidāti - aizsargs Romans Rukavišņikovs no Sanktpēterburgas SKA, uzbrucēji Aleksandrs Popovs no Omskas apgabala «Avangard», Aleksandrs Burmistrovs no Kazaņas «Ak Bars» un Deniss Kokarevs no Maskavas «Dinamo».

Krievijas izlase Čehijā grupu turnīru aizvadīs Ostravas pilsētā, cenšoties aizstāvēt pērn Minskā izcīnīto pasaules čempionu titulu.

Latvijas izlase A apakšgrupā Prāgā spēlēs pret Kanādu, Čehiju, Zviedriju, Šveici, Vāciju, Austriju un Franciju, savukārt B grupā Ostravā spēkosies Slovēnija, Somija, Slovākija, Krievija, ASV, Norvēģija, Baltkrievija un Dānija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu