Zaripovam savainojuma dēļ pasaules čempionāts beidzies

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Savainojuma dēļ Čehijā notiekošais pasaules čempionāts priekšlaicīgi noslēdzies Krievijas hokeja izlases uzbrucējam Danisam Zaripovam.

Piektdien savā pirmajā šā gada pasaules čempionāta mačā Krievija B apakšgrupas mačā ar 6:2 apspēlēja Norvēģiju.

Zaripovs šajā cīņā guva vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles, tomēr savainojuma dēļ hokejistam šis pasaules čempionāts jau ir beidzies, pavēstījis Krievijas valstsvienības ģenerālmenedžeris Andrejs Safronovs.

Pašlaik 34 gadus vecajam Zaripovam šis bija septītais pasaules čempionāts karjerā, bet pērn viņš ar Krievijas izlasi šajā turnīrā triumfēja.

Šīs sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā Zaripovs, pārstāvot Magņitogorskas «Metallurg» komandu, 60 maču laikā guva 25 vārtus un veica 39 rezultatīvas piespēles, būdams turnīra trešais naskākais punktu guvējs. Savukārt desmit Gagarina kausa izcīņas mačos viņa rēķinā pieci vārti un sešas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr kļuvis zināms, ka Krievijas valstsvienībai šajā pasaules čempionātā nepalīdzēs Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Detroitas «Red Wings» uzbrucējs Pāvels Dacjuks.

Krievijas izlases galvenais treneris ir Oļegs Znaroks, bet viņam palīdz Harijs Vītoliņš.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17. maijam norisinās Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiekas ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju. Savukārt B apakšgrupā spēlē ASV, Somijas, Krievijas, Norvēģijas, Slovākijas, Slovēnijas, Baltkrievijas un Dānijas hokejisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu