ASV hokejisti ne bez grūtībām pārspēj Norvēģiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV hokeja izlase sestdien Čehijā notiekošajā B apakšgrupas mačā ne bez grūtībām ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) sestdien pārspēja Norvēģijas valstsvienību.

Par negaidītu pavērsienu šajā cīņā, kas notika Ostravā, parūpējās Norvēģija, kas septītajā minūtē atklāja dueļa rezultātu - izcēlās Mortens Asks. Tiesa, turpinājums viņiem vairs nebija tik sekmīgs, jo 13.minūtē Trevors Lūiss panāca izlīdzinājumu, savukārt otrā perioda sestajā minūtē amerikāņus vadībā jau izvirzīja Broks Nelsons.

Pamatlaika turpinājumā nevienai no komandām gūt vārtus vairs neizdevās, lai gan vēl piektdien ASV ar 5:1 pamanījās apspēlēt Somiju.

Pirms tam sestdien B apakšgrupas ietvaros Slovākija pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 (0:0, 0:1, 2:1, 0:0, 1:0) pieveica Dāniju, bet Baltkrievija ar 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) uzvarēja Slovēniju.

ASV ar divos mačos iegūtiem sešiem punktiem ir šīs apakšgrupas līdere, bet pa trim punktiem vienā spēlē ir Krievijai un Baltkrievijai. Divus punktus divās cīņās izcīnījusi Slovākija, bet pie viena punkta tikusi Dānija. Tikmēr bez punktiem šajā apakšgrupā cīnās Slovēnija, Somija un Norvēģija.

Latvijas hokejisti sestdien savā otrajā pasaules čempionāta spēlē A apakšgrupas ietvaros Prāgā ar 2:4 (1:0, 1:3, 0:1) piekāpās mājiniecei Čehijai, lai gan aizvadīja veiksmīgu mača sākumu.

Pirms tam sestdien šajā apakšgrupā Austrija ar 4:3 (0:1, 1:1, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā negaidīti pārspēja Šveici, bet Vācija ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) apspēlēja Franciju.

Par A apakšgrupas līderi tagad kļuvusi Čehija, kam četri punkti divās spēlēs, bet pie trim vienā mačā tikušas Kanāda un Vācija. Divi punkti ir Zviedrijai un Austrijai, bet pie viena punkta tikusi Šveice, kas tai dod sesto vietu grupā. Tikmēr bez punktiem ir Francija un Latvija.

Pasaules čempionātā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgst no 1. līdz 12.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju. Viņu vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna un Ungārija, kas augstākajā divīzijā atgriezīsies pēc septiņu gadu pārtraukuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu