Jāgrs: Latvijas aizsargi bija spēcīgāki par zviedriem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaules čempionāta mačs ar Latviju sacensību saimniecei Čehijai bija ļoti smags un labi, ka izdevies realizēt vairākumus, pēc sestdien aizvadītā mača pauda Čehijas hokeja superzvaigzne Jaromirs Jāgrs.

Pasaules čempionāta otrajā spēlē Latvija sestdien ar rezultātu 2:4 piekāpās Čehijai.

Jāgrs ar 43 gadiem un 77 dienām kļuva par visu laiku vecāko spēlētāju, kurš pasaules čempionāta mačos guvis vārtus, turklāt, viņš, visticamāk, savu rekordu sacensību gaitā vēl uzlabos.

«Šis bija ļoti grūts mačs. Latvieši agri izvirzījās vadībā, un mums bija laime, ka ieguvām iespējas spēlēt vairākumā,» pēc spēles pauda Jāgrs, piekrītot, ka tieši vairākumi izšķīra maču. «Bet mēs bijām tos pelnījuši. Mēs tos izcīnījām. Tā nebija, ka mums tiesnesis tos dāvināja. Latvija bija ļoti spēcīgs pretinieks, it īpaši viņu aizsargi. Tie pie apmalēm bija daudz spēcīgāki, nekā piektdien zviedri.»

«Mūsdienu hokejā ir grūti gūt vārtus situācijā pieci pret pieciem, it īpaši uz lielā Eiropas laukuma. Tātad, ja ir kāds vairākums, mums no tā jāizpiež maksimumu,» stāstīja čehu hokeja leģenda, kurš šajā čempionātā mainījis savu pozīciju un tagad vairāk spēlē vārtu priekšā. «Neviena spēle šeit nebūs viegla, pat šodienas spēle nebija.»

Jāgrs pauda prieku par čehu fanu radīto lielisko atmosfēru.

«Čehija dzīvo ar hokeju. Un, ko mēs mānīsim sevi, ikviens vēlas spēlēt hokeju vai arī būt treneris. Mums šeit ir desmit miljoni treneru,» pasmējās pieredzējušais spēlētājs.

Par pasaules čempionāta A apakšgrupas līderi tagad kļuvusi Čehija, kam četri punkti divās spēlēs, bet pie trim vienā mačā tikušas Kanāda un Vācija. Divi punkti ir Zviedrijai un Austrijai, bet pie viena punkta tikusi Šveice, kas tai dod sesto vietu grupā. Tikmēr bez punktiem ir Francija un Latvija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu