Sprukts: Jāsakārto Latvijas hokejs un jāpalielina konkurence, tad būs, kas iemet

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases pieredzējušais uzbrucējs Jānis Sprukts pēc sestdien aizvadītās spēles pasaules čempionātā Prāgā pret mājinieci Čehiju uz jautājumu, kas jādara treniņos, lai iemācītos ripu iedabūt vārtos, žurnālistiem atbildēja ar visai garu monologu, kurā uzsvēra, ka jāsakārto Latvijas hokejs un jāpalielina konkurence par vietu sastāvā.

«Vajag Latvijas hokeju izveidot, nevis spēlēt ar 20 spēlētājiem, kas mums ir.

Ja mums būs cilvēki, kas var kandidēt uz izlasi, un sakārtots hokejs, tad būs arī, kas var iemest un atdot piespēles.

Mums pagaidām ir tie, kas var spēlēt, tie, kas drusku izsitušies, tie arī spēlē. Latvijas čempionāts nekāds, bet uzskata, ka mēs varam. Čehi, zviedri, somi un visi kanādieši spēlē n-tajās līgās, un viņiem ir miljons cilvēku uz vienu vietu. Tā arī ir atbilde uz jautājumu - mēs spēlējam, kā varam, pārējie izlasa to, ko grib, un spēlē savu shēmu,» ass savos izteikumos bija Sprukts, kurš pasaules čempionātā spēlē pēc viena gada pārtraukuma.

Par spēli ar Čehiju uzbrucējam nebija nekādu pārmetumu komandai. «Smuks vai nesmuks zaudējums, bet mēs visa komanda spēlējām labi, cīnījāmies no pirmās līdz pēdējai minūtei. Protams, iegrieza mazākumi, kuru bija par daudz, taču visā visumā mēs ļoti labi spēlējām.

Mēs izgājām laukumā ar domu, ka nav ko zaudēt,»

norādīja 33 gadus vecais hokejists, kurš savu pirmo pasaules čempionātu aizvadīja pirms 15 gadiem, bet Prāgā aizvada jau 11. šādu turnīru.

Latvijas izlase mēģinājusi spēles beigās glābt spēli, taču tas nav izdevies, jo čehi pārgājuši uz pasīvāku spēli. «Mēs mēģinājām, bet čehi iestājās aizsardzības pasīvajā spēlē, un grūti bija viņu pretestību pārvarēt. Viņiem [čehiem] punkti arī vajadzīgi kā ēst, jo iepriekšējā dienā bija zaudējuši zviedriem. Ko lai saka, bija pāris momentiņi, bet viņi labi spēlēja aizsardzībā.

Vai Jāgrs ir pārcilvēks? Nē, cilvēks, kas ļoti labi spēlē hokeju,» smejot atzina Sprukts.

Latvijas izlase čempionātu sākusi ar diviem zaudējumiem pret favorītiem - Kanādu ar 1:6 un Čehiju ar 2:4.

Nākamās spēles Latvijas izlasei A grupā būs 4.maijā pret Zviedriju, 6.maijā pret Šveici, 8.maijā pret Vāciju, 9.maijā pret Austriju un 12.maijā pret Franciju.

Grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet vājākā izlase pametīs PČ elites divīziju un nākamgad spēlēs vienu līmeni zemākā turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu