Dārziņš: Mēģinām punktus gūt katrā spēlē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no Latvijas nacionālās hokeja komandas līderiem Lauris Dārziņš iepriekšējās divās pasaules čempionāta spēlēs (abi zaudējumi) izlases sniegumā saskatījis pozitīvas tendences. No Zviedrijas valstsvienības viņš brīnumus negaida un apzinās, ka cīņa būs grūta.

«Rezultāti ir jāaizmirst. Turnīrs ilgst divas nedēļas, nevis divas dienas. Nospēlēsim un skatīsimies, kas no tā sanāks,» svētdien pēc treniņa žurnālistiem sacīja Dārziņš. «Ticība nav pazudusi.»

Pirmdien Aleksandra Beļavska vadītā komanda spēkiem mērosies ar Zviedrijas valstsvienību, kas līdzšinējās divās turnīra spēlēs guvusi uzvaru. Vispirms skandināvi ar 6:5 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja turnīra rīkotājus čehus, savukārt nākamajā mačā 6:1 sagrāva Austrijas izlasi.

«Esam noskaņojušies cīnīties katrā spēlē, un domāju, tas arī izskaidro veiksmīgos spēļu sākumus. Mēģinām punktus gūt katrā spēlē. Zviedriem spēlētāji, paaudzes mainās un sistēmas ir atstrādātas, tāpēc brīnumus negaidām. Tajā pašā laikā, zinot visu, ko viņi darīs, ir ļoti grūti zviedrus nosegt. Viņi visu laiku ir kustībā, brīžiem liekas, ka ir seši laukumā.

Katrā spēlē ir lūzuma punkti. Ceram tos pavērst savā labā,» pastāstīja viens no Latvijas izlases līderiem.

Dārziņš uzskata, ka no iepriekšējām divām spēlēm kā pozitīvo līdzi var paņemt spēli vairākumā.

«Pozitīvs līdz šim izdevies spēļu sākums un sniegums nevienādos sastāvos. Neskaitīsim gan tās epizodes pret čehiem, kad divreiz palikām trijatā pret pieciem. Tādos momentos ir ļoti grūti aizstāvēties,» norādīja Dārziņš, kurš turnīrā iekrājis divas rezultatīvas piespēles.

Viņš novērojis, ka Miks Indrašis treniņos izskatās pietiekoši labi. Pats Indrašis apstiprināja savu gatavību iesaistīties čempionātā ar 100% atdevi. «Var pateikt pēc sejas izteiksmes, ka viņš divcīņās jūtas komfortabli, droši. Vēlu viņam tuvākajās dienās debitēt turnīrā, un debitēt veiksmīgi.»

«Pirmajās divās dienās nedaudz atpalikām meistarībā, ātrumā. Domāju, ka tas nebija uz noguruma fona, bet gan tāpēc, ka viņi ir jaudīgāki slidotāji. Fiziski jūtamies normāli.

Man ir uzticība trenerim, ka viņš pielaidis mūs čempionātam labā formā,» pauda Dārziņš.

Latvija - Zviedrija pirmdien O2 arēnā Prāgā spēkosies plkst. 17.15, un maču tiešraidē translēs TV3, «Viasat Sport Baltic» kanālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu