Hokejistiem O2 arēnā mačs ar spēcīgajiem zviedriem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešo spēli pasaules čempionātā (PČ) hokejā šodien A apakšgrupā aizvadīs Latvijas valstsvienība, kas Prāgas O2 arēnā spēkiem mērosies ar spēcīgo Zviedrijas izlasi. Spēles sākums plkst. 17.15 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē translēs kanālā TV3 un «Viasat Sport Baltic».

Zviedrija līdzšinējos divos mačos tikusi pie diviem panākumiem. Latvijas komandas galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis ilgus gadus strādājis šajā Skandināvijas valstī, zviedru spēlētais hokejs viņam ir labi pazīstams.

<b>TURNĪRA TABULAS / KALENDĀRS</b>

«Zviedri spēlē ļoti aktīvi. Mēs zinām viņu spēles manieri. Būs svarīgi, lai mūsu aizsargi varētu veiksmīgi ievadīt uzbrukumu. Protams, pirms spēles sapulcē runāsim arī par disciplīnu,» pēc svētdienas treniņa Latvijas mediju pārstāvjiem norādīja Beļavskis.

Iespējams, čempionātā iesaistīsies uzbrucējs Miks Indrašis. Viņš pats pauda gatavību doties laukumā par visiem 100%. Pagaidām treneru korpuss neatklāja, kas ieņems vietu vārtos.

«Taktiku īpaši nemainīsim, jo hokejisti ir pieraduši pie esošās. Tomēr viss būs atkarīgs cīņas gaitā no pretinieka spēles.

Šo lietu mēs vēl skatīsim, izanalizēsim un taktiskos jautājumus lemsim pirms pašas spēles,» sacīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris.

Turnīru Latvija sāka ar zaudējumu 1:6 Kanādai, nākamajā spēlē 2:4 piekāpās mājiniecei Čehijai.

«Esam noskaņojušies cīnīties katrā spēlē, un domāju, tas arī izskaidro veiksmīgos spēļu sākumus. Mēģinām punktus gūt katrā spēlē. Zviedriem spēlētāji, paaudzes mainās un sistēmas ir atstrādātas, tāpēc brīnumus negaidām. Tajā pašā laikā, zinot visu, ko viņi darīs, ir ļoti grūti zviedrus nosegt. Viņi visu laiku ir kustībā, brīžiem liekas, ka ir seši laukumā.

Katrā spēlē ir lūzuma punkti. Ceram tos pavērst savā labā,» pastāstīja viens no Latvijas izlases līderiem Lauris Dārziņš.

Zviedrijas izlasē līdz šim čempionātā īpaši izcēlies NHL kluba Nešvilas «Predators» divdesmitgadīgais Filips Forsbergs, kurš divās spēlēs atzīmējies ar trim vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli. Sastāvā ir Bostonas «Bruins» uzbrucējs Luī Ēriksons, kas ilgus gadus sevi apliecinājis kā ļoti labu hokejistu, un pie pirmās izdevības viņš pārstāv nacionālo komandu. Šosezon gan viņu nomocīja vairākas nopietnas traumas.

Jāizceļ arī perspektīvais aizsargs Olivers Ekmans Lārsons. Viņš šajā NHL sezonā, pārstāvot vienu no vājākajām līgas komandām Arizonas «Coyotes», guva 23 vārtus un veica 20 rezultatīvas piespēles partneriem.

Vakara mačā pl. 21.15 Kanādas komanda spēkosies ar Čehiju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Acélbikák, Ungārija), Ervīns Muštukovs (Aalborg, Dānija), Edgars Masaļskis (Ambri-Piotta, Šveice).

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs, Krišjānis Rēdlihs (visi Rīgas Dinamo), Renārs Demiters (HK Astana, Kazahstāna), Māris Jass (Orli Znojmo), Maksims Širokovs (Red Ice, Šveice), Guntis Galviņš (Bolzano, Austrija).

Uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs (visi Rīgas Dinamo), Rodrigo Ābols (HK Rīga/ Rīgas Dinamo), Koba Jass (Bili Tygri Liberec, Čehija), Lauris Bajaruns (Rungsted, Dānija), Jānis Sprukts (Fribourg, Šveice), Armands Bērziņš (Val Pusteria, Itālija), Kaspars Daugaviņš (Dynamo, KHL), Ņikita Jevpalovs (Armada, QMJHL).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu