Pret zviedriem vārtus sargās Masaļskis

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas nacionālās hokeja komandas vārtus pasaules čempionāta (PČ) trešajā spēlē pret spēcīgo Zviedrijas valstsvienību šodien sargās pieredzējušais Edgars Masaļskis, pirmdien pēc treniņa paziņoja galvenā trenera asistents Kārlis Zirnis.

35 gadus vecajam Masaļskim tā būs trešā spēle turnīrā. Līdz šim viņš vidēji ielaidis 3,09 ripas, atvairot 91,53% pretinieku metienus.

Pagaidām nav zināms, vai spēlē pret zviedriem piedalīsies uzbrucējs Mārtiņš Cipulis, kurš iedzīvojies ceļgala savainojumā. Iespējams, turnīrā debitēs uzbrucējs Miks Indrašis, kurš pirmdien tika pieteikts čempionātam. Viņš bija viens no 11 laukuma spēlētājiem, kuri piedalījās rīta treniņā. Indrašis jau svētdien pauda gatavību palīdzēt komandai.

Līdz ar Indraša pieteikšanu mājup devušies Renārs Demiters un Ņikita Jevpalovs.

Par aizsarga Kristapa Sotnieka iespējamo diskvalifikāciju jaunumu nav. Zirnis informēja, ka komanda nav saņēmusi ziņojumu no IIHF disciplinārās komitejas un tā ir laba zīme. Paredzams, ka viens no izlases aizsardzības balstiem varēs palīdzēt.

«Izmaiņas sastāvā būs, bet tās treneris paziņos pirms spēles. Dažiem hokejistiem ir mikrotraumas. Redzēsim, kā būs - spēlēt uz špricēm vai pagaidīt un šo maču izlaist,» teica Zirnis. «Zviedrija ir superkomanda, ar labiem izpildītājiem.

Būs grūts mačs, bet, protams, varam spēlēt ar visiem.»

Pirms cīņas vēlreiz tiks uzsvērta disciplīnas ievērošana, kas iepriekšējā spēlē ar čehiem (2:4) pilnībā pajuka otrajā trešdaļā. Trīs no četriem vārtiem Latvijas izlase ielaida, spēlējot mazākumā.

Latvija - Zviedrija pirmdien O2 arēnā Prāgā spēkosies plkst. 17.15, un maču tiešraidē translēs TV3, «Viasat Sport Baltic» kanālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu