Ābols: Ar tēvu esmu sazinājies, viņa padomi man palīdzēja

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā (PČ) Prāgā aizvadījusi divus mačus, piedzīvojot divas neveiksmes. Pēc svētdienas treniņa mūsu komandas uzbrucējs, PČ debitants Rodrigo Ābols sarunā ar žurnālistiem pastāstīja par augsto līmeni turnīrā un daudzajiem noraidījumiem.

Ābola virknējums pirmajā mačā pret Kanādu bieži laukumā devās pret Sidnija Krosbija maiņu, kā rezultātā Latvijas ceturtais uzbrucēju trio ielaida trīs vārtus. «Par augsto līmeni čempionātā es neesmu pārsteigts. Pēdējās cīņās pirms došanās uz Prāgu labu klasi rādīja arī Slovākiju. Varbūt tas ir labi, ka pirmās trīs spēles mums jāspēlē pret tik lielām «haizivīm».»

Latvijas izlase sestdienas mačā pret Čehiju nopelnīja 33 soda minūtes. 19 gadus vecais Ābols atzīst, ka komandai bija jāsavalda emocijas un nedrīkstēja atbildēt ar pārkāpumu. «Nebija tā, ka mēs zaudējām pozīcijā vai ātrumā. Tā bija nesavaldība. Atbildējām uz nevajadzīgiem pārkāpumiem. Ir jāsavalda sevi, emocijas un pacietīgi jāspēlē.»

«Jā, ar tēvu (Arti Ābolu) esmu sazinājies. Viņš man pastāstīja, kā vajadzēja rīkoties ielaisto vārtu situācijās. Tas arī palīdzēja cīņā pret Čehiju. Prāgā tēvs ieradīsies 7.maijā,» atklāja Rodrigo Ābols.

Ābols arī padalījās savā redzējumā par Kristapa Sotnieka sitienu Jakubam Klepišam pa kājstarpi. «Tā bija ļoti strīdīga epizode. Metiens pa vārtiem, atlēkusī ripa, taču Sotnieks mēģināja pacelt nūju, bet trāpīja citur. Tas nebija apzināts sitiens.»

Pirms cīņas vēlreiz tiks uzsvērta disciplīnas ievērošana, kas iepriekšējā spēlē ar čehiem (2:4) pilnībā pajuka otrajā trešdaļā. Trīs no četriem vārtiem Latvijas izlase ielaida, spēlējot mazākumā.

Latvija - Zviedrija pirmdien O2 arēnā Prāgā spēkosies plkst. 17.15, un maču tiešraidē translēs TV3, «Viasat Sport Baltic» kanālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu