Hokejistiem smaga sagrāve pret zviedriem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trešo zaudējumu trīs aizvadītās spēlēs pasaules čempionātā (PČ) Prāgā pirmdien piedzīvoja Latvijas nacionālā hokeja komanda, kas ar 1:8 O2 arēnā piekāpās Zviedrijas izlasei. Vienīgos vārtus mūsu valstsvienības labā guva Lauris Dārziņš.

Uzvarētāju labā trīs vārtus jeb «hat-trick» šajā mačā iemeta Luī Ēriksons, bet pa vienai reizei precīzi bija Filips Forsbergs, Oskars Mellers, Jākobs Jūzefsons, Jūels Lundkvists un Viktors Rasks.

Dārziņš un Ēriksons savu komandu rindās tika nosaukti par labākajiem šajā mačā.

Jau pirmajās minūtēs ļoti aktīvi maču iesāka visas Latvijas izlases uzbrucēju maiņas, tai skaitā ceturtais spēlētāju virknējums, kas izdarīja vairākus bīstamus metienus uz Zviedrijas sargātajiem vārtiem.

Turpinājumā mača piektajā minūtē Latvijas izlase nopelnīja vairākumu, taču neko vērā ņemamu nākamajās divās minūtēs hokejisti nespēja parādīt. Pēcāk spēles ritms mazliet norima, taču sešas minūtes līdz pirmās trešdaļas beigām Latvijas valstsvienība izdarīja vairākus bīstamus metienus uz pretinieku vārtiem.

Četras minūtes līdz pirmā perioda beigām divu minūšu noraidījumu nopelnīja Kristaps Sotnieks. Lai arī Latvijas hokejisti mazākumā izveidoja bīstamu momentu pie Zviedrijas vārtiem, olimpiskie vicečempioni spēja realizēt vairākumu, panākot 1:0 savā labā.

Trīs minūtes pirms perioda beigām vārtus guva Ēriksons. Minūti līdz trešdaļas beigām dūres izvicināja Miķelis Rēdlihs un Eliass Lindholms, par ko uz divām minūtēm tika noraidīts latvietis, taču zviedriem vairākumu izmantot vēl neizdevās.

Arī otro trešdaļu latvieši sāka ļoti aktīvi, kad izlases otrā uzbrucēju maiņa izveidoja ļoti bīstamu momentu pie Zviedrijas komandas vārtiem. Nākamajā spēles epizodē jau pirmais spēlētāju grupējums aktīvi uzbruka uz pretinieku vārtiem, taču tad Krišjānis Rēdlihs nokļuva brāļa Miķeļa raidītās ripas ceļā un guva sāpīgu triecienu pa kāju, pēc kā arī saļima uz ledus.

Turpinājumā gan Dārziņš ar Andri Džeriņu, gan Miķelis Rēdlihs ar Kasparu Daugaviņu veiksmīgi uzbruka uz Zviedrijas vārtiem, taču ripu ieraidīt pretinieku vārtos nespēja.

Tiesa, latviešu uzbrucēju aktivitāte atmaksājās, kad perioda sestajā minūtē noraidījumu nopelnīja zviedrs Mellers, bet atkal skaitliskais vairākums netika realizēts. Perioda vidū divu minūšu noraidījumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu nopelnīja jau Latvijas komanda, ko izmantoja Zviedrijas hokejisti, kad Ēriksons vairākumā guva savus otros vārtus.

Uzreiz pēc gūtajiem vārtiem zviedru spēlētājs Lindholms tika noraidīts uz divām minūtēm par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju. Skaitlisko vairākumu šoreiz izmantoja Latvijas spēlētāji, kad vārtus no vārtu priekšas perioda 13.minūtē guva Dārziņš. Desmit sekundes pēc tam par pārkāpumu uz Masaļska vārtiem tika nozīmēts soda metiens, kuru realizēja jaunais Zviedrijas talants Forsbergs.

Divas minūtes vēlāk šo vārtu autors tika noraidīts par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju, ko gan Latvija atkal neizmantoja. Pēc skaitliskā mazākuma izciešanas Ēriksons guva vēl vienus vārtus, taču tie netika ieskaitīti, jo vārtsarga laukumā atradās viens no viņa komandas biedriem. Tiesa, 15 sekundes līdz otrā perioda beigām Ēriksons, pielabojot ripas lidojumu, tomēr guva savus trešos vārtus šajā cīņa.

Trešo periodu Latvijas hokeja izlase iesāka ar diviem noraidījumiem - vispirms uz noraidīto soliņu devās Džeriņš, bet pēc tam arī Gunārs Skvorcovs. Pirmā noraidījuma laikā Latvijas spēlētāji ielaida kārtējos vārtus mazākumā, nonākot iedzinējos ar 1:5. Precīzs Zviedrijas rindās bija Mellers. Pēc tam Zviedrijas spēlētāji guva vēl trīs vārtus, precīziem esot Jūzefsonam, Lundkvistam un Raskam.

Zīmīgi, ka trešajā periodā uz Masaļska vārtiem tika nozīmēts vēl viens soda metiens, taču to Latvijas izlases vārtsargs spēja atvairīt.

Latvija - Zviedrija (0:1, 1:3, 0:4) 1:8

1:0 Luī Ēriksons (17:37, vair.);

2:0 Luī Ēriksons (Ekholms, Kronvāls) (30:05, vair.);

1:2 Lauris Dārziņš (Daugaviņš, Galviņš) (32:53, vair.);

3:1 Filips Forsbergs (33:03, soda metiens);

4:1 Luī Ēriksons (Ahnelovs) (39:46);

5:1 Oskars Mellers (Ekmans, Klingbergs) (44:43, vair.);

6:1 Jākobs Jūzefsons (Lundkvists) (49:32);

7:1 Jūels Lundkvists (Hjarmalsons, Ēkmans-Lārsons) (57:04);

8:1 Viktors Rasks (Dž. Ēriksons, Lindholms) (59:51).

Metieni: 20 - 36

Soda minūtes: 10 - 10

Šajā mačā pirmo reizi laukumā devās arī Miks Indrašis, kurš 10.aprīlī guva traumu Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra mačā ar Franciju, savainojot plecu. Kaut sākotnēji tika pavēstīts, ka uzbrucējs pasaules čempionātā nepiedalīsies, jau pāris dienu vēlāk viņš uzsvēra, ka tomēr centīsies sagatavoties, jo ļoti vēlas palīdzēt valstsvienībai.

Indrašis spēlēja trešajā uzbrucēju maiņā kopā ar Armandu Bērziņu un Kasparu Saulieti.

Par A apakšgrupas līderi tagad kļuvusi Zviedrija, kam astoņi punkti trīs spēlēs. Aiz tās otrajā vietā ar sešiem punktiem divās spēlēs atrodas Kanāda. Tai ar četriem punktiem seko Čehija un Šveice, bet pie trīs punktiem divos mačos tikusi Vācija. Sestajā vietā ar diviem punktiem divās spēlēs ir Austrija, bet bez punktiem šajā apakšgrupā cīnās Francija un Latvija.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu