ASV «studentu» izlase apspēlē pasaules čempionus Krieviju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievijas hokeja izlase pirmdien Čehijā notiekošā pasaules čempionāta B apakšgrupas mačā ar 2:4 (0:1, 1:1, 1:2) piekāpās ASV hokejistiem.

Mača rezultāts tika atklāts jau pirmā perioda septītajā minūtē, kad precīzu metienu uz pašreizējo čempionu sargātajiem vārtiem izdarīja amerikānis Trevors Lūiss. Otrās trešdaļas ceturtajā minūtē rezultātu izlīdzināja Antons Belovs, taču tajā pašā periodā atkal vadībā izvirzījās ASV izlase. Otros vārtus amerikāņiem šajā spēlē, realizējot vairākumu, guva Torijs Krugs.

Pēdējās trešdaļas vidū 3:1 panāca Marks Arkobello, taču piecas minūtes vēlāk vienus vārtus atguva Krievijas hokejisti, kad ripu ASV vārtos raidīja Sergejs Plotņikovs. Pēdējās minūtēs Krievijas komanda vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, taču tad ripu tukšos vārtos raidīja amerikānis Broks Nelsons.

Pēc šī mača par B apakšgrupas līderi kļuvusi ASV, kurai deviņi punkti trīs spēlēs. Tai ar sešiem punktiem seko Krievijas hokejisti, bet trešajā pozīcijā ar četriem punktiem atrodas Baltkrievijas un Slovākijas komandas. Piektajā vietā ar trīs punktiem atrodas Somijas komanda. Vēl pie punkta tikusi Dānijas komanda, bet bez punktiem šajā apakšgrupā cīnās Slovēnija un Norvēģija.

Latvijas hokeja izlase A apakšgrupas trešās kārtas mačā pirmdien ar 1:8 (0:1, 1:3, 0:4) graujoši piekāpās Zviedrijas valstsvienībai.

Pasaules čempionātā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgst no 1. līdz 12.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju. Viņu vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna un Ungārija, kas augstākajā divīzijā atgriezīsies pēc septiņu gadu pārtraukuma.

Latvijas izlase pasaules čempionātā spēlē Prāgā, kur tiks aizvadītas arī izšķirošās cīņas.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam norisinās Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiekas ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju. Savukārt B apakšgrupā spēlē ASV, Somijas, Krievijas, Norvēģijas, Slovākijas, Slovēnijas, Baltkrievijas un Dānijas hokejisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu