Beļavskis: Šī būs laba mācība turpmākajām spēlēm

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis pēc pasaules čempionāta (PČ) trešās spēles ar Zviedriju (1:8) izteicās, ka šis zaudējums komandai būs laba mācība turpmākajām cīņām. Hokejistiem pirms galvenajiem mačiem esot uzkrājies neliels nogurums, tādēļ būtiska būs atpūta.

«Zinājām, ka spēle mums būs ļoti grūta. Pret tik augstas klases komandu mēs nevaram atslābināties ne brīdi. Maču gan sākām diezgan labi, bet pazaudējām koncentrēšanos, un pret zviedriem tā spēlēt ir ļoti sarežģīti. Zaudējām cīņu pašā vārtu priekšā, pretinieks bija ātrāks. Tomēr guvām labu mācību nākamajām spēlēm,» pastāstīja Latvijas izlases galvenais treneris.

Beļavskis uzsvēra vājo sniegumu savu vārtu tuvumā, no kurienes sāncenši guva septiņus no astoņiem vārtiem.

«Pēc šīm trīs spēlēm esam nedaudz noguruši. Spēlēs ar Kanādu un Čehiju atdevām daudz spēka.

Bija redzams, ka puišiem nav tik svaigas kājas, kā tas bija iepriekšējās cīņās,» norādīja Beļavskis.

Viņš uzskata, ka dažreiz vērīgāk ir piedzīvot smagus zaudējumus. Tādējādi nopietniem jautājumiem pieeja ir krietni stingrāka, nekā tas mēdz būt pēc neveiksmēm ar minimālu vārtu starpību.

«Pilnībā zaudējām cīņu vārtu priekšā, kur bijām nepietiekami agresīvi,» teica Beļavskis. «Diemžēl neveiksmīgi spēlējām gan vairākumā, gan mazākumā. Skaidrs, ka tikāmies ar nopietnu pretinieku un noraidījumi, kurus nopelnījām, neattaisnojās.»

Cīņas trešajā trešdaļā treneru korpuss veica vairākus eksperimentus. Piemēram, Miks Indrašis tika iespēlēts uzbrucēju trijniekā ar Jāni Spruktu un Miķeli Rēdlihu. «Gribējām izprovēt šādu variantu. Nonācām tādā situācijā, kad to varējām darīt. Bija kaut kas jādara, jāpaskatās, kā Miks jūtas šādā virknējumā. Tagad būs jādomā, kādas izmaiņas jāveic, lai pret šveiciešiem būtu optimāla komanda.»

Otrdien valstsvienībai paredzēts viegla režīma treniņš, lai hokejisti varētu atpūsties, atjaunoties pirms nākamajām četrām spēlēm.

«Esam spēlējuši pret visām spēcīgākajām grupas komandām. Turpinājumā viss būs atkarīgs no pašiem - jānoskaņojas nopietnām cīņām, pretiniekiem, kurus uzvarēt mums ir pa spēkam,» skaidroja Beļavskis.

«Sakārtosim treniņu procesu tā, lai būtu enerģija turnīra turpmākajām spēlēm.»

Nākamo spēli Latvija aizvadīs trešdien, kad O2 arēnā Prāgā spēkosies ar Šveici, kas līdzšinējos divos mačos guvusi vienu uzvaru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu