Kanādas hokejisti apspēlē arī mājiniekus čehus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP

Pie vēl vienas uzvaras pasaules čempionātā hokejā pirmdien tika Kanāda, kas ar 6:3 (2:1, 1:1, 3:1) pieveica mājinieci Čehiju.

Mača rezultātu piektajā minūtē atklāja kanādiešu uzbrucējs Džordans Eberle, bet 59 sekundes līdz pirmā perioda beigām Teiloram Halam izdevās panākt 2:0. Tiesa, līdz pārtraukumam čehiem vienu ripu izdevās atspēlēt, izceļoties Martinam Eratam.

Vēlāk jau otrās trešdaļas izskaņā Martins Zadovičs panāca izlīdzinājumu, taču neilgu brīdi vēlāk Šons Koturjērs no jauna vadībā izvirzīja kanādiešus. Trešās trešdaļas ievadā Tailers Segīns panāca jau 4:2 par labu Kanādai, turklāt 51. minūtē Nacionālās hokeja līgas (NHL) superzvaigzne Sidnijs Krosbijs guva vēl vienus vārtus. Atlikušajā laikā mājiniekiem neizdevās lauzt cīņas gaitu, lai gan abas vienības vēl apmainījās vārtu guvumiem.

Kā zināms, pirms tam pirmdien notikušajā A apakšgrupas mačā Latvija ar 1:8 kapitulēja Zviedrijas priekšā.

Šīs apakšgrupas kopvērtējumā līdere tagad ar maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Kanāda, bet punkts mazāk ir Zviedrijas rēķinā. Tikmēr Šveice tikusi pie četriem punktiem divās spēlēs, bet tikpat punktu ir arī Čehijai trīs mačos. Trīs punkti un piektā vieta apakšgrupā ir Vācijai, no kuras par punktu atpaliek Austrija. Savukārt joprojām bez punktiem cīnās Francija un Latvija.

Latvija nākamo cīņu aizvadīs trešdien, kad tiksies ar Šveici.

Tikmēr B apakšgrupā pirmdienas vakarā pie panākuma izdevies tikt Somijai, kas ar 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) sagrāva Norvēģiju.

Uzvarētāju sastāvā ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Jonass Kempainens.

Kā zināms, pirms tam B apakšgrupas ietvaros ASV tika pie trešās uzvaras, ar 4:2 uzvarot Krievijas valstsvienību, ko vada Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Šīs apakšgrupas galvgalī ar deviņiem punktiem trīs spēlēs atrodas ASV, bet pa sešiem punktiem ir Krievijai un Somijai. Tikmēr Slovākija un Baltkrievija divos mačos iekrājušas četrus punktus, bet Dānijai ir viens punkts. Slovēnija un Norvēģija pagaidām šajā pasaules čempionātā nav izcīnījušas nevienu punktu.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam norisinās Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiekas ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju. Savukārt B apakšgrupā spēlē ASV, Somijas, Krievijas, Norvēģijas, Slovākijas, Slovēnijas, Baltkrievijas un Dānijas hokejisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu