Dārziņš: Beigās bija neliela nolemtība

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja izlase šajā turnīrā pretiniekus nedala spēcīgajos un vājajos, bet grūtākais vēl tikai priekšā, pēc pasaules čempionāta mača ar Zviedriju pauda vienīgo Latvijas valstsvienības vārtu autors Lauris Dārziņš.

Latvijas izlase pirmdien A apakšgrupas trešajā mačā ar 1:8 kapitulēja Zviedrijas priekšā.

«Sportā statistika nemelo. Varēja būt arī 1:2, tomēr rezultāts ir tāds kāds ir. Šoreiz beigās bija neliela nolemtība, kas viennozīmīgi nav patīkama, tomēr, globāli skatoties, domājams, ka grupā tas neko dramatiski nemainīs,» žurnālistiem pauda uzbrucējs. «Ar šādas klases komandām, jo vienmēr rezultāts būs līdzīgs, jo lielāka iespēja, ka tas noslēgsies nefavorītu labā. Būtu ilgāk rezultāts saglabājies 1:2, daudz kas varētu notikt, bet 3:1 viņiem deva lielāku vaļu izpausties un riskēt. Šoreiz viņiem risks ļoti labi gāja cauri, bet mēs bijām nedaudz sasaitīti, jo neesam vēl guvuši punktus šajā turnīrā.»

Latvijas izlase ar Zviedriju pasaules čempionātos augstākajā divīzijā spēlēja četrpadsmito reizi, bet punktus izdevies atņemt vien divos mačos. «Zviedriem sistēma ir tik atstrādāta, ka sastāvu viņi maina, bet rokraksts diži nemainās. Sastāvs paliek tik pat draudīgs. Šie bija zviedri savā labākajā līmenī.»

Pats Dārziņš mačā trīs reizes izgāja pret Zviedrijas izlases vārtiem, tomēr nevienā no šīm reizēm izcelties neizdevās.

«Man bija daudz vārtu gūšanas iespēju. Gribētos no tiem izspiest vairāk, bet momentu skaitu var tvert kā pozitīvu lietu,» pauda Dārziņš.

Uzbrucējs uzsvēra, ka izlase nešķiro pretiniekus un neuzskata, ka turnīrs sāksies vien no ceturtā mača.

«Pirms čempionāta vienojāmies, ka turnīru ņemsim kā veselu divu nedēļu darbu. Pie tā arī strādājam, nedalot stiprajos un vājajos, vajadzīgajās spēlēs un nevajadzīgajās. Grūtākais mums vēl priekšā,» pauda hokejists.

Nākamo cīņu Latvijas izlase šajā pasaules čempionātā aizvadīs trešdien, kad tiksies ar Šveici, bet pēc tam gaidāmas cīņas ar Vāciju, Austriju un Franciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu