Šveices žurnālists: Zaudēt Latvijai bija nožēlojami

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība trešdien pasaules čempionātā Prāgā aizvadīs ļoti svarīgu maču pret Šveices izlasi. Lai noskaidrotu svarīgākās nianses par mūsu komandas pretinieku, TVNET uz sarunu aicināja Šveices laikraksta «Der Sonntag» hokeja žurnālistu Marselu Kuhtu.

«Mums šogad ir diezgan laba komanda, jo īpaši jāizceļ aizsardzība,» atzina šveiciešu žurnālists. «Tomēr, runājot par uzbrukumu, tur ir ļoti daudz jautājumu un neskaidrību. Neesmu pārliecināts, vai izlases galvenais treneris Glens Henlons izsaucis īstos hokejistus.»

Kuhta atzīst, ka pirmie divi Šveices valstsvienības mači radījuši nelielu lampu drudzi. «Šveicei ir ļoti daudz spēlētāju, kas nevēlējās piedalīties pasaules čempionātā. Savainojumi, personiski iemesli un vēl šis tas. Tagad neesam pārliecināti, vai šī izlase var attaisnot uz sevi liktās cerības. Pirmais mačs pret Austriju bija šausmīgs, otrā cīņa pret Franciju nebija labāka.»

Šveices izlasei no Soču olimpiskajām spēlēm, tāpat kā Latvijai, trūkst vairāku vadošo spēlētāju. Tas arī atainojas komandas sniegumā šajā pasaules čempionātā. «Mums pietrūkst NHL kluba Minesotas «Wild» uzbrucēja Nino Nideraitera, Romāna Vika, kas 27 gados lika punktu karjerai izlasē, vārtsarga Jonasa Hillera un vēl dažu NHL aizsargu. Tas mums ir jāpieņem, neko tur padarīt nevaram.»

«Mēs neesam priecīgi par Šveices izlases sniegumu. Tomēr Henlons šobrīd ir ļoti apmierināts, mēs par to bijām šokēti. Pret Franciju parādījām ļoti bālu sniegumu, kaut gan viņiem trūka trīs vadošo spēlētāju,» stāstīja Kuhta.

Šveices žurnālistam atmiņā palikusi Latvijas uzvara par iekļūšanu Soču olimpisko spēļu 1/4 finālā. «Mums tas bija nožēlojami. Mēs bijām ļoti bēdīgi, jo bijām sacerējušies uz 1/4 finālu. Šī Šveices izlase bija labākā pēdējos 100 gados.»

Latvijas un Šveices izlase cīņa 02 arēnā trešdien sāksies plkst. 17:15 pēc Latvijas laika. Tiešraidē šo spēli būs iespējams skatīties kanālā TV3 un «VIASAT SPORT BALTIC» (VSB).

Savukārt pēc tam mūsu komanda spēkosies ar Vāciju, Austriju un Franciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu