O2 arēnā hokejistiem svarīga spēle ar Šveici

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Svarīgu spēli pasaules čempionātā (PČ) šodien aizvadīs Latvijas hokeja valstsvienība, Prāgas O2 arēnā tiekoties ar Šveices izlasi. Mačs sāksies pl. 17.15, un to tiešraidē translēs kanālā TV3 un «Viasat Sport Baltic».

Abām komandām šī būs ceturtā spēle turnīrā. Šveices izlase līdz šim aizvadītajās trijās spēlēs guvusi divas uzvaras pamatlaikā un piedzīvojusi zaudējumu 3:4 pēcspēles metienu sērijā pret Austriju.

Šveices laikraksta «Der Sonntag» hokeja žurnālists Marsels Kuhts portālam TVNET norādīja, ka viņš ar kolēģiem nav apmierināts ar valstsvienības sniegumu, kamēr galvenais treneris Glens Henlons ar spēli jūtas apmierināts.

«Mēs neesam priecīgi par Šveices izlases sniegumu. Tomēr Henlons šobrīd ir ļoti apmierināts, mēs par to bijām šokēti.

Pret Franciju parādījām ļoti bālu sniegumu, kaut gan viņiem trūka trīs vadošo spēlētāju,» stāstīja Kuhta.

Pēdējā mačā otrdien Šveices hokejisti, demonstrējot nepārliecinošu sniegumu, ar rezultātu 1:0 spēles galotnē pieveica līdz šim neveiksmīgi spēlējošo Vācijas vienību.

«Mēs (Šveice) neiesākām labi šo turnīru,» TVNET atzina Šveices uzbrucējs Reto Šapi. «Pirmajā cīņā zaudējām Austrijai, tas nebija labi. Tomēr tagad mūsu kabatā ir divas uzvaras.

Mēģināsim apspēlēt Latviju.»

Latvijas komandai šajā cīņā varēs palīdzēt pieredzējušais uzbrucējs Mārtiņš Cipulis, kurš bija iedzīvojies nelielā kājas savainojumā. Spēlē ar Zviedrijas izlasi viņam tika dota atpūta.

Lielā mērā izšķirsies cīņa par iekļūšanu ceturtdaļfinālā un komandu, kas ar Vāciju, Austriju un Franciju turpinās cīņu par palikšanu Elites divīzijā.

Vakara mačā Prāgas grupas līdervienību duelī pl. 21.15 Kanāda ar Sidniju Krosbiju priekšgalā spēkosies ar Zviedriju. Abas komandas cīnās bez zaudējumiem.

Latvijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Acélbikák, Ungārija), Ervīns Muštukovs (Aalborg, Dānija), Edgars Masaļskis (Ambri-Piotta, Šveice).

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs, Krišjānis Rēdlihs (visi Rīgas Dinamo), Māris Jass (Orli Znojmo), Maksims Širokovs (Red Ice, Šveice), Guntis Galviņš (Bolzano, Austrija).

Uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs (visi Rīgas Dinamo), Rodrigo Ābols (HK Rīga/ Rīgas Dinamo), Koba Jass (Bili Tygri Liberec, Čehija), Lauris Bajaruns (Rungsted, Dānija), Jānis Sprukts (Fribourg, Šveice), Armands Bērziņš (Val Pusteria, Itālija), Kaspars Daugaviņš (Dynamo, KHL).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu