Šveices izlases uzbrucējs Šapi: Ķēniņš man ir ļoti labs draugs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šveices valstsvienība pasaules čempionātu Prāgā iesāka neveiksmīgi, piekāpjoties Austrijas izlasei, tomēr tagad komandas kontā ir divi panākumi trijās cīņās. TVNET uz sarunu pirms trešdienas mača starp Latviju un Šveici aicināja uzbrucēju Reto Šapi, kas pastāstīja par gaidāmo dueli un savu draudzību ar Ronaldu Ķēniņu.

«Ko es zinu par Latvijas izlasi? Ronalds Ķēniņš man ir ļoti labs draugs, mēs ar viņu kopā spēlējām «ZSC Lions». Viņš regulāri pārstāvēja Latvijas komandu, taču savainojuma dēļ izlaida šo turnīru. Žēl, ka mums neizdosies satikties uz laukuma. Ar Ronaldu mēs sazvanāmies vairākas reizes sezonā,» sarunā ar TVNET sacīja Šapi.

24 gadus vecais Šapi jau kopš bērna kājas spēlē «ZSC Lions» kluba sistēmā. Viņš kopā ar Ķēniņu divas reizes kļuva par Šveices čempionu.

«Tāpat Šveices augstākajā līgā esmu redzējis spēlējam Kasparu Daugaviņu, viņš ir ļoti labs hokejists,» piebilda Šapi.

Šapi uzskata, ka Latvijas izlases galvenais trumpis ir tehniskie uzbrucēji. «Viņu valstsvienībā spēlē meistarīgi hokejisti, tas ir Latvijas jājamzirdziņš. Viņi spēlē ļoti agresīvu hokeju.»

«Mēs (Šveice) neiesākām labi šo turnīru,» atzina Šapi. «Pirmajā cīņā zaudējām Austrijai, tas nebija labi. Tomēr tagad mūsu kabatā ir divas uzvaras. Mēģināsim apspēlēt Latviju.»

Šveices valstsvienības kontā šobrīd ir septiņi punkti.

Latvijas un Šveices izlašu cīņa 02 arēnā trešdien sāksies plkst. 17:15 pēc Latvijas laika. Tiešraidē šo spēli būs iespējams skatīties kanālā TV3 un «VIASAT SPORT BALTIC» (VSB).

Savukārt pēc tam mūsu komanda spēkosies ar Vāciju, Austriju un Franciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu