Masaļskis: Visi hokejisti spēlēja no visas sirds

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vārtsargs Edgars Masaļskis trešdien pasaules čempionātā (PČ) Prāgā (Čehija) demonstrēja lielisku sniegumu, palīdzot A apakšgrupas ceturtajā spēlē Latvijas valstsvienībai 2:1 pagarinājumā pieveikt Šveices izlasi. Masaļskis pauda gandarījumu par komandas biedriem, kuri cīnījušies no visas sirds.

«Visi čaļi sitās, prieks spēlēt,» sacīja Masaļskis. «Šoreiz visi spēlēja, kā jāspēlē - no sirds. Viņiem bija momenti, bet mēs neko neuzdāvinājām.

Šī bija labākā no visām turnīra spēlēm savā aizsardzības zonā.»

Pa pieredzējušā vārtsarga vārtiem tika veikti 36 metieni, un viņš tika nosaukts par Latvijas izlases labāko spēlētāju. Vienīgā ripa Masaļska vārtos nonāca minūti un 51 sekundi līdz pamatlaika beigām, kad burzmā vārtu priekšā tā šķērsoja vārtu līniju, atsitoties no Jāņa Sprukta.

«Vieglāk ir spēlēt, kad atrodamies vadībā, vai pie neizšķirta rezultāta. Tad jūties pārliecinoši, ne kā reizēs, kad sāk birt goli. Tādās situācijās nav prieka nevienam vārtsargam.

Šādas spēles vienmēr ir kaifs, un tādēļ ir vērts spēlēt hokeju,» norādīja Masaļskis.

Iepriekšējā spēlē pret zviedriem (1:8) viņš ielaida astoņas ripas, ko nebija viegli izmest no prāta.

«Sajūta nebija tik pārliecinoša, kā beigās izvērsās spēle. Pārmetumi hokejistiem ir lieki, jo čaļi cenšas. Esam maz - ar sešiem aizsargiem nospēlēt deviņus periodus ir ļoti grūti. Speciāli Šveices izlasei negatavojos - spēlējām par ceturtdaļfinālu. Ja zaudētu, tad laikam astoņnieks ietu secen.»

Masaļskis nojauta, ka atvairījis ap 30 ripām.

«Jāsāk spēlēt ar lielāku atbildību,» teica 35 gadus vecais vārtsargs. «Domāju, ka pats grūtākais vēl ir priekšā. Ar tām trīs komandām (Vācija, Francija un Austrija) nebūs viegli. Visas trīs nākamās spēles būs kā šī.

Kaut arī sastāvs nav pats labākais, esam šeit, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā. To būs grūti izdarīt. Nevaram likt par mērķi palikšanu A grupā, ir jāmērķē augstāk.»

Nākamā spēle Latvijai piektdien ar Vācijas valstsvienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu