Kanāda atspēlē trīs vārtu deficītu un uzvar Zviedriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kanādas hokeja izlase trešdien Čehijā notiekošā pasaules čempionāta A apakšgrupas mačā atspēlēja trīs vārtu deficītu un ar 6:4 (0:3, 3:1, 3:0) pārspēja Zviedriju.

Zviedrijas hokejistiem pirmās trešdaļas laikā izdevās nonākt pārliecinošā vadībā, kad pa vārtiem guva Antons Landers, Viktors Rasks un Filips Fošberjs.

Tiesa, otrās trešdaļas pirmo 15 minūšu laikā olimpiskā čempione Kanāda jau bija panākusi neizšķirtu, kad izcēlās Ārons Ekbleds, Teilors Hals un Šons Koturjērs. Dueļa 46.minūtē Zviedriju no jauna vadībā gan izvirzīja Oskars Mellers, taču tie bija pēdējie šīs izlases vārti šajā cīņā, jo turpinājumā trīs bezatbildes vārtus guva Kanāda.

Vispirms noslēdzošā perioda viducī neizšķirtu panāca Patriks Vīrkočs, bet pēc tam jau vairākumu realizēja latvieša Zemgus Girgensona komandas biedrs Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Bufalo «Sabres» Tailers Eniss. Punktu cīņai 59.minūtē pielika Tailers Segīns, raidot ripu jau tukšos Zviedrijas valstsvienības vārtos.

Pirms tam trešdien Latvija A apakšgrupas mačā pagarinājumā ar 2:1 pārspēja Šveici, tiekot pie savas pirmās uzvaras čempionātā.

Pēc trešdienas mačiem šīs apakšgrupas galvgalī ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem četrās spēlēs atrodas Kanāda, bet pa astoņiem punktiem ir Zviedrijai un Šveicei. Četrus punktus izcīnījusi Čehija, bet tai ar trim punktiem seko Vācija un Francija. Tikmēr septīto un astoto vietu apakšgrupā ieņem attiecīgi Austrija un Latvija, kam pa diviem punktiem.

Tikmēr B apakšgrupā pie nedaudz negaidītas uzvaras tikusi Norvēģija, kas ar 3:2 (0:1, 2:1, 1:0) pārspēja Slovākiju, tiekot pie saviem pirmajiem punktiem turnīrā.

Mača pirmajā daļā slovākiem izdevās izvirzīties vadībā ar 2:0, kad pa vārtiem guva Tomāšs Surovijs, kurš savulaik spēlējis arī Latvijas komandā Rīgas «Dinamo». Otros vārtus Slovākijas valstsvienībai guva Mareks Daloga.

Tomēr Norvēģija atspēlējās un guva trīs bezatbildes vārtus, kas ļāva komandai izcīnīt pirmo uzvaru četrās spēlēs. Uzvaras vārtus šajā cīņā guva Matiass Norstebo.

Pirms tam B apakšgrupas mačā pie uzvaras tika arī Krievija, kas ar 5:2 pārspēja Dāniju

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir ASV, bet tikpat punktus četrās cīņās iekrājusi Krievija. Tikmēr pa septiņiem punktiem ir Baltkrievijai un Slovākijai, bet seši punkti un piektā vieta pagaidām ir Somijai. Pie trim punktiem tikusi Norvēģija, kamēr viens punkts ir Dānijai, bet Slovēnija triju maču laikā punktus tā arī nav izcīnījusi.

Pasaules čempionātā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 1. līdz 12.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju. Viņu vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna un Ungārija, kas augstākajā divīzijā atgriezīsies pēc septiņu gadu pārtraukuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu