Masaļskis: Nezinu, kāda elektrība un kurā vietā iespēra Sotniekam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Latvijas hokeja izlasei ar tās sastāvu bija iespējas sasniegt Čehijā notiekošā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu, uzskata komandas pieredzējušais vārtsargs Edgars Masaļskis.

Latvijas izlase otrdien Čehijā notiekošā pasaules čempionāta A apakšgrupas noslēdzošajā - septītajā - spēlē pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 piekāpās Francijai, taču, pateicoties vienam punktam, kas iegūts pēc pamatlaika, spēja nosargāt vietu elitē. Tiesa, Latvija nebija tālu, lai izkristu no pasaules čempionāta augstākās divīzijas, jo pamatlaika pēdējā minūtē rupju kļūdu uz zilās līnijas pieļāva aizsargs Kristaps Sotnieks, taču Masaļskis neitralizēja Francijas izgājienu.

«Nezinu, kāda elektrība un kurā vietā iespēra Sotniekam, bet labi, ka tā. Pateicu viņam, ka gandrīz aizsūtīja mūs uz B grupu. Pēdējās sekundēs ir viegli pieņemt nepareizu lēmumu, bet labi, ka tā viss beidzās. Ne jau viņš to speciāli darīja, tā gadījās. Paldies Dievam, ka arī tas cilvēks apjuka un iemeta man vēderā,» uzsvēra Masaļskis. «Kopumā bija līdzīga spēle, bet žēl, ka sākām atkāpties tik ātri. Vajadzēja trešajā trešdaļā spēlēt vismaz desmit minūtes un tad sargāt rezultātu. It kā sarunājām, ka jāturpina spēlēt kā līdz šim, bet acīmredzot visi pārāk baidījās ielaist.»

«Šādi atbildīgi mači nav viegli, tomēr tās ir spēles, kuru dēļ spēlē hokeju, - emocijas, pārdzīvojumi, stress, prieki. Pēc šādiem mačiem ir tik plašas emocijas, ka gribas vienkārši apsēsties un neko nedarīt,» izteicās Masaļskis, kurš tika nosaukts par šī dueļa labāko hokejistu Latvijas izlases rindās.

Pieredzējušais vārtsargs sacīja, ka šajā turnīrā bijuši labi un ne tik labi brīži.

«Mums neatbrauca labākais sastāvs, bet galvenais, ka palikām pasaules čempionāta elitē. Tomēr pat ar šo sastāvu mums bija iespējas sasniegt ceturtdaļfinālu, ko liedza divi vēlu ielaisti goli,» domā Masaļskis. «Ir viegli spēlēt, kad jūti, ka komanda tev uzticas. Ar visiem Latvijas izlases aizsardzības hokejistiem ir ļoti viegli spēlēt. Ir liels prieks braukt uz izlasi un kopā ar viņiem cīnīties.»

Kanāda apakšgrupu turnīrā tika pie septiņiem panākumiem tikpat spēlēs, kas tai ar 21 punktu ļāva ieņemt pārliecinošu A grupas pirmo vietu, bet 16 punktus iekrāja Zviedrija. 13 punkti šobrīd ir Čehijai, bet deviņi punkti - Šveicei. Šīs komandas tad arī nodrošinājušas sev vietu ceturtdaļfinālā, kamēr Vācija šo turnīru noslēdza ar septiņiem iegūtiem punktiem. Pa pieciem punktiem šajā apakšgrupā iekrāja trīs komandas, bet pēc savstarpējo spēļu rezultātiem sestajā vietā ierindojās Francija, aiz tās - Latvija, bet kā pēdējā - astotā - šo pasaules čempionātu noslēdza Austrija, tādējādi izkrītot no elites divīzijas.

Pasaules čempionātā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 1. līdz 12.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju. Viņu vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna un Ungārija, kas augstākajā divīzijā atgriezīsies pēc septiņu gadu pārtraukuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu