Krievi zaudē Somijai un 1/4 finālā tiksies ar Zviedriju

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pasaules čempionātā (PČ) hokejā, kas risinās Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, grupu turnīra noslēdzošajās spēlēs otrdien uzvaras izcīnīja Čehijas un Somijas izlases.

A grupā Prāgā uzvaru guva Čehijas izlase, kas pēcspēles metienos ar 2:1 pārspēja Šveici.

Skaitliskajā vairākumā, spēlējot piecatā pret trim, pirmā perioda beigās Šveices izlasi vadībā izvirzīja Kevins Fiala.

Čehijas izlasei neizšķirtu izdevās panākt trešā perioda vidū, kad precīzi meta Martins Zatovičs.

Pēcspēles metienu sērijā čehiem precīzi meta Jakūbs Vorāčeks un Mihals Vondrka.

B grupā Ostravā uzvaru guva Somijas izlase, kas ar rezultātu 3:2 pēcspēles metienos pārspēja Krievijas valstsvienību.

Sergejs Mozjakins pirmajā periodā izvirzīja Krievijas izlasi 1:0 vadībā, taču otrajā trešdaļā neizšķirtu skaitliskajā vairākumā panāca Aleksandrs Barkovs.

Krievijas izlasei trešajā periodā vadību atguva Artemijs Panarins, bet nepilnas trīs minūtes pirms spēles pamatlaika beigām neizšķirtu panāca Jūnas Donskois.

Pēcspēles metienu sērijā uzvarētāju rindās precīzi meta Jūnas Donskois.

A grupas uzvarētāja Kanāda ceturtdaļfinālā tiksies ar Baltkrieviju, savukārt B grupas uzvarētāja ASV spēkosies ar Šveici, bet Zviedrija spēlēs pret Krieviju un Čehija pret Somiju.

Ceturtdaļfināla spēles notiks ceturtdien 14.maijā.

Jau ziņots, ka otrdien Latvijas izlase pēcspēles metienos ar 2:3 piekāpās Francijas hokejistiem, izcīnot turnīra tabulā vienu punktu, kas bija gana, lai nosargātu vietu PČ elites divīzijā.

Latvijas izlase čempionātu sāka ar trīs zaudējumiem - 1:6 pret Kanādu, 2:4 pret Čehiju un 1:8 pret Zviedriju, turpinājumā ar 2:1 papildlaikā izdevās uzveikt Šveici, ar 1:2 tika atzīts Vācijas hokejistu pārākums, kam sekoja uzvara ar 2:1 pagarinājumā pret Austriju.

PČ elites divīzijā piedalās 16 komandas, kas sadalītas divās grupās. Katras grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet vājākā izlase pametīs PČ elites divīziju un nākamgad spēlēs vienu līmeni zemākā turnīrā.

A grupā pēdējo vietu ieguvisi Austrija, kas nākamgad spēlēs vienu līmeni zemākā turnīrā.

B grupā pēdējā vietā palika Slovēnijas izlase, kas sešos mačos piedzīvoja piecus zaudējumus. Pēc turnīra no valstsvienības galvenā trenera amata atkāpās Matjažs Kopitars.

I divīzijas A grupas turnīrā vietu nākamgad PČ elitē nopelnījuši Kazahstānas un Ungārijas hokejisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu