Latvijai olimpiskajā kvalifikāciijā būs jācīnās pret Vāciju un Austriju

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

2018. gada ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, ko 2016. gada septembrī būs tiesības uzņemt Latvijai, mājinieku pretinieki būs Vācijas, Austrijas, kā arī rangā otra augstākā komanda no trim pirmskvalifikācijas turnīru uzvarētājām, liecina Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) informācija.

Ir zināms, ka Latvija pēc 2015. gada PČ IIHF rangā būs desmitā, Vācija – 13. un Austrija – 16. vietā. Ar abām Latvija spēlēja šāgada PČ pēc kura veidotajā pasaules rangā tiek noteikts sadalījums olimpiskajās spēlēs un to kvalifikācijas sistēmā.

2018. gada Phjončhanas (Dienvidkorejā) ziemas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīra visi 12 dalībnieki tiks noskaidroti jau līdz 2016. gada septembra sākumam nevis gadu pirms spēlēm, kā tas bija līdz šim.

Olimpisko spēļu turnīrs hokejā notiks 2018. gadā no 9. līdz 25. februārim un tam kvalificēsies IIHF rangā pirmo astoņu vietu īpašnieces pēc 2015. gada PČ. Olimpiskās kvalifikācijas turnīrus paredzēts aizvadīt 2016. gadā no 1. līdz 4. septembrim. Šie termiņi vēl oficiāli jāapstiprina, tāpat kā pirmskvalifikācijas (2016. gada 11.-14. februāris) un priekšsacīkšu (2015. gada 5.-8. novembris) turnīri.

Ar priekšsacīkstēm sāks komandas, kuras 2015. gada rangā ieņems vietas no 27. līdz 36., ar pirmskvalifikāciju - no 18. līdz 26. un trīs priekšsacīkšu turnīru uzvarētāji, bet olimpiskās kvalifikācijas turnīros spēlēs komandas, kas rangā ieņems 9.-17. vietu un trīs pirmskvalifikācijas turnīru uzvarētājas.

Olimpiskajā kvalifikācijā D grupā spēles komandas, kuras rangā ieņems 9.,14., 15. vietas un zemākā rangā no pirmskvalifikācijas, E grupā - 10., 13., 16. un otra labākā rangā no pirmskvalifikācijas, F grupā - 11., 12., 17. un labākā rangā no pirmskvalifikācijas.

Olimpiskajā turnīrā A grupā spēlēs 1., 6., 7. komanda rangā un rīkotāja Dienvidkoreja , B grupā - 2., 5. 6. vieta un rangā zemākā komanda no kvalifikācijas, C grupā - 3., 4. vieta un abas pārējās komandas no pirmskvalifikācijas. Trīs grupu uzvarētājas un labākā otrās vietas ieguvēja kvalificēsies olimpiskajam ceturtdaļfinālam, bet pārējās astoņas komandas vēl cīnīsies par vietu tajā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu