ASV salauž Šveici un cīnīsies par medaļām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MICHAL CIZEK / AFP

ASV hokeja izlase ceturtdien Čehijā notiekošā pasaules čempionāta ceturtdaļfināla mačā ar 3:1 (0:1, 2:0, 1:0) pārspēja Šveici un kā pirmā sasniedza turnīra pusfinālu.

Tiesa, šī mača rezultātu atklāja Šveices hokejisti, kuriem vārtus 14.minūtē guva aizsargs Romēns Josi. Tie gan izrādījās šveiciešu pirmie un pēdējie vārti šajā ceturtdaļfināla duelī, jo turpinājumā amerikāņi guva trīs bezatbildes vārtus.

Vispirms 31.minūtē izlīdzinājumu panāca Bens Smits, bet pēc mazāk nekā minūtes ASV izlasi vadībā izvirzīja Čārlijs Koils. Savukārt 51.minūtē jau 3:1 par labu amerikāņiem panāca Džeiks Gārdiners, gūstot savus pirmos vārtus šajā čempionātā.

Vairāk nekā divas minūtes līdz pamatlaika beigām Šveice savu vārtsargu Reto Berru nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, bet tas cerētos augļus nenesa.

Apakšgrupu turnīrā ASV hokejisti triumfēja B grupā, kur septiņos mačos tika pie 17 punktiem, bet Šveice A apakšgrupas septiņās cīņās tika pie desmit punktiem, no kuriem tikai viens punkts izcīnīts mačā pret Latviju.

Šveicieši ir vienīgā ceturtdaļfinālam kvalificējusies komanda, kas pirms gada Minskā notikušajā pasaules čempionātā neiekļuva labāko astoņu komandu starpā, bet gan turnīru noslēdza desmitajā vietā.

Tāpat Šveice no visām ceturtdaļfināla dalībniecēm guva vismazāk vārtu apakšgrupu turnīrā - 12, būdama arī vājākā komanda metienu realizācijā visu čempionāta dalībnieču vidū.

Ceturtdien tiks noskaidroti visi pasaules čempionāta pusfināla dalībnieki, jo vēl ceturtdaļfinālus aizvadīs Kanāda pret Baltkrieviju, Krievija pret Zviedriju un Somija pret Čehiju.

Pusfinālu izspēle norisināsies sestdien, bet pasaules čempionāts noslēgsies svētdien, kad izlases sadalīs medaļas.

Kā zināms, pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu nesasniedza Latvijas izlase, noslēguma kopvērtējumā ierindojoties 13.vietā.

Pasaules čempionāts pēc 11 gadu pārtraukuma atgriezies Čehijā. 2004.gadā turnīrā, kas arī norisinājās Prāgā un Ostravā, triumfēja Kanādas hokejisti, kuri finālmačā ar 5:3 pārspēja zviedrus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu