Seginam «hattrick», Kanāda ar 9:0 sagrauj baltkrievus

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kanādas hokeja izlase ceturtdien Prāgā (Čehijā) pasaules čempionāta (PČ) ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 9:0 sagrāva Baltkrievijas valstsvienību.

27 sekundes pēc mača sākumā 1:0 kanādiešu labā panāca Brents Bērnss. Pirmā perioda turpinājumā vārtus guva Tailers Eniss, Raians O'Railijs un arī Tailers Segins, kurš bija precīzs skaitliskajā vairākumā.

Otrā perioda sākumā Segins guva savus otros vārtus šajā mačā, bet trešdaļas vidū skaitliskajā vairākumā precīzs bija Bērnss, kuram tie arī bija otrie vārti šajā spēlē.

Segins trešās trešdaļas vidū bija precīzs skaitliskajā vairākumā, sasniedzot «hat-trick» jeb gūstot savus trešos vārtus šajā mačā.

Turpinājumā savus otros vārtus spēlē guva O'Railijs, kura kontā šajā spēlē arī divas rezultatīvas piespēles, bet pēc brīža 9:0 panāca Džeisons Speca.

Kanādas izlase pusfinālā spēlēs ar Somijas un Čehijas ceturtdaļfināla pāra uzvarētājiem, kas noskaidrosies ceturtdien vēlāk.

Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis pēc čempionātā pēdējās valstsvienības spēles neslēpa savas domas - zelta medaļas izcīnīs Kanāda.

Jau ziņots, ka ceturtdien pirmajā ceturtdaļfināla spēlē ASV izlase ar 3:1 uzveica Šveices valstsvienību un pusfinālā tiksies ar Krievijas un Zviedrijas pāra uzvarētājiem, kas noskaidrosies ceturtdien vēlāk.

Pagājušajā gadā PČ notika Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā. Pasaules čempiona titulu izcīnīja treneru Znaroka un Vītoliņa vadītā Krievijas izlase, kas finālā ar rezultātu 5:2 uzveica Somiju, bet bronzu ieguva Zviedrija, kas ar 3:0 pārspēja Čehiju.

Latvijas izlase šogad PČ ieguva 13.vietu, kas ir atkārtots sliktākais rezultāts. Valstsvienība čempionātu sāka ar trīs zaudējumiem - 1:6 pret Kanādu, 2:4 pret Čehiju un 1:8 pret Zviedriju, turpinājumā ar 2:1 papildlaikā izdevās uzveikt Šveici, ar 2:1 tika atzīts Vācijas hokejistu pārākums, kam sekoja uzvara ar 2:1 pagarinājumā pret Austriju un ar 2:3 zaudējums pēcspēles metienos pret Franciju.

Latvijas Hokeja federācijas valde izlasei bija izvirzījusi minimālo uzdevumu - izcīnīt vismaz 10.vietu, bet komandai bija jātiecas arī pēc maksimālā - iekļūšanas ceturtdaļfinālā.

PČ elites divīzijā piedalās 16 komandas, kas sadalītas divās grupās. Katras grupas četras labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā, bet vājākā izlase pametīs PČ elites divīziju un nākamgad spēlēs vienu līmeni zemākā turnīrā.

Austrija finišējusi pēdējā vietā A grupā (15.vietā PČ), līdz ar to nākamgad spēlēs vienu līmeni zemākā turnīrā, savukārt B grupā pēdējā (16.vietā PČ) palika Slovēnijas izlase, kuras galvenais treneris Matjažs Kopitars pēc turnīra atkāpās no amata.

I divīzijas turnīrā vietu nākamgad PČ elitē nopelnījuši Kazahstānas un Ungārijas hokejisti.

PČ elites divīzijā nākamgad notiks Krievijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu