Jāgrs: Kanāda dominēja visu turnīru, taču sestdien būs jauna diena

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Čehijas leģenda Jaromirs Jāgrs dzimtenē notiekošā pasaules čempionāta atmosfēru salīdzina ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņu.

Čehijas hokejisti ceturtdien sasniedza pasaules čempionāta pusfinālu, ceturtdaļfinālā ar 5:3 pieveicot Somiju. Šajā dienā tika pārspēts arī pasaules meistarsacīkšu apmeklējuma rekords, kas šobrīd tuvojas jau 700 000 skatītāju.

«Atmosfēra šeit ir lieliska. To var salīdzināt ar NHL izslēgšanas spēlēm,» turnīra rīkotāji citē Jāgra teikto. «Tiesa, Stenlija kausa izcīņā kādu laiku neesmu spēlējis, turklāt šeit līdzjutējiem ir citādāks atbalstīšanas stils, mača laikā izkliedzot saukļus un lēkājot. Cilvēki šeit ir kā traki pēc hokeja, tāpēc vēlamies viņus iepriecināt papildus.»

Tieši Jāgrs bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Čehijai izdevās sasniegt pasaules čempionāta pusfinālu. Duelī pret Somiju 43 gadus vecais uzbrucējs guva divus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli.

Pusfinālā sestdien Čehija tiksies ar Kanādu, kas ceturtdaļfinālā ar 9:0 pamanījās sagraut Baltkrieviju.

«Kanāda dominējusi visu šo turnīru, taču sestdien būs jauna diena. Piektdien mums jāatpūšas. Tomēr katrs zina, ka Kanādai ir lieliska komanda. Darīsim visu, lai viņus pārspētu,» izteicās čehu vārtsargs Ondržejs Pavelecs.

Pusfinālu ceturtdien sasniedza arī pašreizējā pasaules čempione Krievija, ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Krievi ceturtdaļfināla duelī ar 5:3 apspēlēja Zviedriju. Pusfinālā Krievijas valstsvienība tiksies ar ASV, kas tai sagādāja zaudējumu apakšgrupu turnīrā.

«Mums jābūt sajūsminātiem, ka pusfinālā spēlēsim ar ASV. Tas ir tas, ko vēlējāmies, jo katru reizi, kad zaudē, vēlies pierādīt, ka spēj atgūties un uzvarēt. Šāda iespēja nu mums ir dota. Tāpēc jādodas laukumā un jāuzvar,» izteicās Krievijas izlases uzbrucējs Viktors Thonovs.

Pati ASV ceturtdien, par spīti lielajam pārsvaram, ceturtdaļfinālā tikai ar 3:1 pieveica Šveici.

Pusfinālu izspēle norisināsies sestdien, bet pasaules čempionāts noslēgsies svētdien, kad izlases sadalīs medaļas.

Kā zināms, pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu nesasniedza Latvijas izlase, noslēguma kopvērtējumā ierindojoties 13.vietā.

Pasaules čempionāts pēc 11 gadu pārtraukuma atgriezies Čehijā. 2004.gadā turnīrā, kas arī norisinājās Prāgā un Ostravā, triumfēja Kanādas hokejisti, kuri finālmačā ar 5:3 pārspēja zviedrus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu