Kanāda turpina perfekti un iekļūst finālā!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kanādas hokeja izlasei sestdien pirmo reizi kopš 2009.gada izdevās sasniegt pasaules čempionāta finālu. Kanādas valstsvienība sestdien pusfināla mačā ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) pieveica turnīra saimnieci Čehiju.

Ar spēles sākumu pārsvars piederēja kanādiešiem, kuri arī atklāja šīs cīņas rezultātu, kad jau devītajā minūtē izcēlās viens no šī turnīra rezultatīvākajiem hokejistiem Teilors Hals. Pirmās trešdaļas laikā neviena vienība vārtus neguva, bet 30.minūtē Kanāda izvirzījās vadībā arī ar 2:0, kad čehu vārtsargu Ondržeju Pavelecu pārspēja Džeisons Speca.

Otrās trešdaļas izskaņā Čehijai gan izdevās gūt vārtus, taču tiesneši tos neieskaitīja, jo tobrīd vārtsarga laukumā atradās viens no čehu hokejistiem. Noslēdzošajā periodā mājiniekiem piederēja liels pārsvars, kas ļāva radīt vairākus bīstamus momentus pie kanādieša Maika Smita sargātajiem vārtiem, tomēr iekarot viņa cietoksni Čehijai tā arī neizdevās. Pamatlaika izskaņā mājinieki nomainīja Pavelecu pret sesto laukuma spēlētāju

Līdz ar to Kanāda pēc vēl viena panākuma izcīnīšanas turpina pretendēt uz Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) nupat izveidoto naudas balvu viena miljona Šveices franku (960 000 eiro) apmērā, ko pasniedz komandai, kas pasaules čempionāta mačos izcīnījusi tikai uzvaras un paveikusi to pamatlaikā. Kanādiešu rēķinā šī turnīra ietvaros tagad ir jau deviņi panākumi deviņos mačos.

Kanāda par pasaules čempioni pēdējo reizi kļuva 2007.gadā, pēc tam divus gadus pēc kārtas iegūstot sudrabu.

Tikmēr Čehiju svētdien gaida mačs par bronzas medaļām.

Savukārt otrajā pusfināla mačā plkst.20.15 ASV sestdien tiksies ar pašreizējo pasaules čempioni Krieviju, ko trenē Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Šo dueli translēs kanāli TV5, TV6 un VSB.

Kā zināms, Krievija ar ASV savā starpā spēkiem mērojās jau apakšgrupu turnīrā, kad uzvaru ar 4:2 izcīnīja amerikāņi. Tāpat grupā tikās arī Čehija un Kanāda, panākumu ar 6:3 gūstot ļoti sekmīgi spēlējošajiem kanādiešiem.

Krievijai turnīra turpinājumā palīdzēs arī viens no pasaules labākajiem uzbrucējiem Aleksandrs Ovečkins, kurš Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā turnīrā pamanījās gūt 53 vārtus, kas viņam jau trešo reizi pēc kārtas ļāvis tikt pie Morisa Rišāra balvas, kuru pasniedz līgas labākajam snaiperim.

Ceturtdaļfināla dueļos ceturtdien Čehija, pateicoties veterāna Jaromira Jāgra sniegumam, ar 5:3 pieveica pērnā gada finālisti Somiju, Kanāda guva kārtējo pārliecinošo uzvaru un ar 9:0 sagrāva Baltkrieviju, Krievija spraigā galotnē ar 5:3 pieveica Zviedriju, bet ASV izlase ar 3:1 pārspēja Šveici.

Kā zināms, pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu nesasniedza Latvijas izlase, noslēguma kopvērtējumā ierindojoties 13.vietā.

Pasaules čempionāts pēc 11 gadu pārtraukuma atgriezies Čehijā. 2004.gadā turnīrā, kas arī norisinājās Prāgā un Ostravā, triumfēja Kanādas hokejisti, kuri finālmačā ar 5:3 pārspēja zviedrus.

Šajā turnīrā jau pārspēts pasaules čempionāta apmeklētības rekords, apsteidzot pērn Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā sasniegto rezultātu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu