Krievija pēdējā trešdaļā salauž ASV un sasniedz finālu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas hokeja izlase, ko trenē bēdīgi slavenais Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, sestdien Čehijā notiekošā pasaules čempionāta pusfinālā trešajā trešdaļā salauza ASV pretestību un sasniedza turnīra finālu. Krievija šajā mačā bija pārāka ar 4:0 (0:0, 0:0, 4:0), tādejādi tā kļuvusi par Kanādas pretinieci svētdien gaidāmajā pasaules čempionātā.

Pirmajās divās trešdaļās nevienai no komandām neizdevās gūt vārtus, taču lieliski Krievijas valstsvienības vārtos spēlēja vārtsargs Sergejs Bobrovskis, vairākas reizes glābjot komandu no vārtu zaudējuma.

Krievija šajā mačā demonstrēja diezgan neizteiksmīgu sniegumu, taču tai izdevās panākt lūzumu 48.minūtē, kad ar skaistu metienu vārtu devītniekā izcēlās Sergejs Mozjakins, tādejādi atklājot spēles rezultātu. Jau pēc trim minūtēm krievi panāca 2:0, kad ar savā pirmajā šī turnīra spēlē izcēlās nupat no Nacionālās hokeja līgas (NHL) atbraukušais Aleksandrs Ovečkins, bet 56.minūtē Vadims Šipačovs panāca jau 3:0.

ASV savlaicīgi nolēma nomainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Noslēdzošajās minūtēs amerikāņiem izdevās kontrolēt ripu pretinieku aizsardzības zonā, taču vārtus gūt viņiem neizdevās, bet mazāk nekā divas minūtes līdz pamatlaika beigām Krievijai izdevās tikt pie ripas, kas Jevgēņijam Malkinam pēc Ovečkina piespēles ļāva panākt 4:0.

Līdz ar to Krievijai pasaules čempionāta finālu izdevies sasniegt otro reizi pēc kārtas un trešo pēdējos četros gados. Pēdējos divos gadījumos, kad krievi spēlējuši finālā, viņiem izdevies izcīnīt zeltu.

Krievija ar ASV savā starpā spēkiem mērojās jau apakšgrupu turnīrā, kad uzvaru ar 4:2 izcīnīja amerikāņi. Tāpat grupā tikās arī Čehija un Kanāda, panākumu ar 6:3 gūstot ļoti sekmīgi spēlējošajiem kanādiešiem.

Kā zināms, Kanādas hokeja izlasei sestdien pirmo reizi kopš 2009.gada izdevās sasniegt pasaules čempionāta finālu, jo pusfināla mačā ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) pieveica turnīra saimnieci Čehiju.

Ar spēles sākumu pārsvars piederēja kanādiešiem, kuri arī atklāja šīs cīņas rezultātu, kad jau devītajā minūtē izcēlās viens no šī turnīra rezultatīvākajiem hokejistiem Teilors Hals. Pirmās trešdaļas laikā neviena vienība vārtus neguva, bet 30.minūtē Kanāda izvirzījās vadībā arī ar 2:0, kad čehu vārtsargu Ondržeju Pavelecu pārspēja Džeisons Speca.

Otrās trešdaļas izskaņā Čehijai gan izdevās gūt vārtus, taču tiesneši tos neieskaitīja, jo tobrīd vārtsarga laukumā atradās viens no čehu hokejistiem. Noslēdzošajā periodā mājiniekiem piederēja liels pārsvars, kas ļāva radīt vairākus bīstamus momentus pie kanādieša Maika Smita sargātajiem vārtiem, tomēr iekarot viņa cietoksni Čehijai tā arī neizdevās. Pamatlaika izskaņā mājinieki nomainīja Pavelecu pret sesto laukuma spēlētāju

Līdz ar to Kanāda pēc vēl viena panākuma izcīnīšanas turpina pretendēt uz Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) nupat izveidoto naudas balvu viena miljona Šveices franku (960 000 eiro) apmērā, ko pasniedz komandai, kas pasaules čempionāta mačos izcīnījusi tikai uzvaras un paveikusi to pamatlaikā. Kanādiešu rēķinā šī turnīra ietvaros tagad ir jau deviņi panākumi deviņos mačos.

Kanāda par pasaules čempioni pēdējo reizi kļuva 2007.gadā, pēc tam divus gadus pēc kārtas iegūstot sudrabu.

Tikmēr Čehiju un ASV svētdien gaida mačs par bronzas medaļām.

Ceturtdaļfināla dueļos ceturtdien Čehija, pateicoties veterāna Jaromira Jāgra sniegumam, ar 5:3 pieveica pērnā gada finālisti Somiju, Kanāda guva kārtējo pārliecinošo uzvaru un ar 9:0 sagrāva Baltkrieviju, Krievija spraigā galotnē ar 5:3 pieveica Zviedriju, bet ASV izlase ar 3:1 pārspēja Šveici.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu