43 gadus vecais Jāgrs atzīts par hokeja PČ vērtīgāko spēlētāju

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Čehu leģenda Jaromīrs Jāgrs atzīts par svētdien Prāgā finišējušā pasaules čempionāta (PČ) vērtīgāko spēlētāju, ko noteica mediji, informē organizatori.

Svētdienas spēle par bronzas medaļām, kurā Čehija zaudēja ar 0:3 ASV, Jāgram bija pēdējā spēle Čehijas valstsvienībā 43 gadus vecais uzbrucējs kļuva par labāko vārtu guvēju savā komandā, izceļoties sešas reizes. Vēl trīs rezultativitātes punktus Jāgrs guva par rezultatīvām piespēlēm.

Čempionāta direktorāts par labāko vārtsargu atzina somu Peku Rinni, par labāko aizsargu – Brentu Bērnsu un par labāko uzbrucēju, arī kanādieti Džeisonu Specu.

Mediju aptaujā noteiktajā turnīra Zvaigžņu komandā iekļuva ASV vārtsargs Konors Hellebuiks, aizsargi Bērnss un zviedrs Olivers Ekmans-Larsons, uzbrucēji Jāgrs, Speca un kanādietis Teilors Halls.

Speca kļuva par turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar 14 (6+8) punktiem desmit spēlēs. Visvairāk vārtu PČ – septiņus guva Halls.

Pasaules čempionāta 64 spēles noskatījās 741 690 skatītāji, kas ir jauns rekords. Vidēji vienu spēli vēroja 11 589 skatītāji.

Turnīra finālspēlē Kanāda ar 6:1 sagrāva Krieviju un PČ uzvarēja 25. reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu