Znaroks: Arī sudraba medaļas ir labs rezultāts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Krievijas hokeja izlasei Čehijā notikušā pasaules čempionāta finālā pret Kanādu svētdien pietrūka spēka un emociju, jo daudz no tā tika patērēts sestdien aizvadītajā pusfinālā pret ASV, uzskata šīs valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Kā zināms, par pasaules čempioni pirmo reizi kopš 2007.gada svētdien kļuva Kanāda, kas finālā ar 6:1 apspēlēja pērn turnīrā uzvarējušo Krieviju.

«Mums bija iespējas pirmajiem atklāt šī mača rezultātu, kad Mozjakinam izdevās izrāviens uz vārtiem. Ja būtu guvuši vārtus, varbūt komandai parādītos vairāk emociju. Tomēr tāds ir sports. Lai arī kāds bija rezultāts, puiši cīnījās līdz pat beigām. Pēc mača pret ASV mums pietrūka spēka un emociju,» aģentūra «RIA Novosti» citē Znaroka teikto. «Jau no paša sākuma šis pasaules čempionāts mums bija grūts. Tā sākumā zaudējām ASV un Somijas izlasēm, kā caur adatas aci izlīdām pret Slovākiju. Tomēr hokejisti spēja parādīt raksturu, bet šajā pasaules čempionātā izcīnījām sudrabu. Nedaudz kaut kā pietrūka. Iemestu finālā vienus divus vārtus, spēle būtu citāda. Pirms trešās trešdaļas gribējām spēlēt tikai līdzjutēju dēļ.»

«Tomēr sudraba medaļa arī ir labs rezultāts. Mums ir viena no jaunākajām aizsardzības līnijām,» uzsvēra Znaroks.

Tikmēr Krievijas Hokeja federācijas (FHR) prezidents Vladislavs Tretjaks izteicās, ka jautājums par treneru kolektīvu šobrīd nav aktuāls, tāpēc valstsvienība darbu turpinās Znaroka vadībā. Arī viņš uzsvēra, ka valstsvienības izcīnītais sudrabs jāuztver kā panākums.

Savukārt Kanādas valstsvienības galvenais treneris Tods Maklelans izteicās, ka viņa vadītajai komandai šajā mačā nebija jāmeklē papildu motivācija.

«Esmu lepns ar saviem puišiem. Mums bija neticami talantīga komanda, tomēr tikai talants neuzvar turnīrā. Viņiem laukumā ir jādara arī melnais darbs, ko hokejisti arī paveica,» pauda Maklelans.

Kanāda par pasaules čempioni kļuva pirmoreiz kopš 2007.gada, pēc tam divus gadus pēc kārtas iegūstot sudrabu. Pēc 2009.gada tā vairs nebija spēlējusi planētas meistarsacīkšu finālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu