Fāzels: Personīgi sekošu, lai Krievijas Hokeja federācija tiktu sodīta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas hokeja izlases aiziešana no laukuma pirms pasaules čempionāta apbalvošanas ceremonijas beigām ir nepieņemama, tāpēc Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels sola personīgi sekot līdzi, lai Krievijas Hokeja federācija (FHR) saņemtu sodu.

Kā zināms, par pasaules čempioni svētdien pirmo reizi kopš 2007.gada svētdien kļuva Kanāda, kas finālā ar 6:1 apspēlēja Krieviju, ko vada Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Tomēr pēc spēles beigām un sudraba medaļu saņemšanas vairums Krievijas izlases hokejistu nolēma pamest ledu, lai gan Kanādai tikmēr vēl nebija pasniegts čempionu kauss un atskaņota šīs valsts himna.

«Vēlos teikt, ka tas ir nepieņemami. Tā ir necieņas izrādīšana pret pretinieku komandu,» aģentūra «R-Sport» citē Fāzelu. «Biju ļoti sarūgtināts un apbēdināts par šo notikumu. Tas ir pretrunā ar mūsu godīgas spēles noteikumiem, tā ir necieņa pret mūsu spēli un vienkārši nepieņemami.»

«Ļoti cienu Krieviju un krievu hokeju, tomēr man bija grūti noskatīties uz šādu uzvedību,» izteicies IIHF prezidents. «Rīt atgriezīšos ofisā, mēs apspriedīsim šo situāciju un noteikti pieņemsim soda mērus. Pats personīgi sekošu līdzi, lai tie tiktu piemēroti.»

Kā ziņots, daži Krievijas hokejisti tomēr nolēma palikt uz ledus, ieskaitot komandas līderus Aleksandru Ovečkinu un Jevgēņiju Malkinu. Vēl pirms vairāku hokejistu došanās prom Ovečkins lūdza viņus to nedarīt, taču spēlētāji neieklausījās un atstāja laukumu. Tomēr vēl pirms Kanādas himnas atskaņošanas laukumu bija pametusi jau visa Krievijas izlase, tādējādi izrādot necieņu pretiniekiem.

Pirmdienas rītā Krievijas hokejisti atgriezās Maskavā, taču lidostā viņus nesagaidīja neviens līdzjutējs, vēsta aģentūra TASS. Tiesa, komanda esot ielidojusi slēgtā terminālī, kur ieeja iespējama vien ar caurlaidēm.

Kanāda par pasaules čempioni kļuva pirmoreiz kopš 2007.gada, pēc tam divus gadus pēc kārtas iegūstot sudrabu. Pēc 2009.gada tā vairs nebija spēlējusi planētas meistarsacīkšu finālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu