Krievija turpina taisnoties; IIHF sodu piespriedīs jūnijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) disciplinārā komisija par sodu Krievijas valstsvienībai, kas pasaules čempionāta (PČ) finālā ledu pameta pirms Kanādas himnas atskaņošanas, lems vien jūnijā, vēsta Krievijas mediji.

IIHF prezidents Renē Fāzels vizītē Maskavā ticies ar Krievijas Hokeja federācijas (FHR) augstākajām amatpersonām, norādot, ka sods Krievijas izlasei būs, taču atteicās minēt, kāds.

FHR izpilddirektors Valērijs Fesjuks atklāja, ka jaunnedēļ Krievijas Hokeja federācija plāno izklāstīt savu pozīciju par notikušo.

Tikmēr Fāzels norādīja, ka sods Krievijas nacionālajai komandai par necieņas izrādīšanu pret Kanādas valstsvienību tiks piespriests jūnijā. Krievijas puse gan vairākkārt noliegusi, ka ledu pametusi apzināti, tādējādi izrādot necieņu.

«Zaudējums ir sporta sastāvdaļa, nepieciešams izrādīt cieņu uzvarētājam,» aģentūrā «R-Sport» citēts Fāzels. «Disciplinārā komisija pieņems lēmumu.»

Vairāki Krievijas hokejisti, izlases personāls un vadība nosodāmu rīcību nesaskata.

«Tā ir turnīra organizatoru kļūda un nolaidība,» sacīja Krievijas komandas aizsargs Jevgēņijs Medvedevs. «Mēs pietiekoši ilgi bijām uz ledus. Vajadzēja paziņot, lai paliekam līdz himnai. Spēlētāji, treneri un vadība ar cieņu izturas pret jebkuru komandu.»

Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko «R-Sport» pastāstījis, ka nopietns sods nav gaidāms. Savukārt FHR prezidents Vladislavs Tretjaks izteicies, ka nesaprot, kāpēc ir tāda jezga. Kanādas izlasei pret Krievijas valstsvienību nekādu pretenziju neesot.

Pasaules čempionāta finālā Kanāda uzvarēja ar 6:1, kļūstot par pasaules čempioni pirmo reizi kopš 2007. gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu