Koziols par 2021. gada PČ rīkošanu: Nepieciešama atbilstoša treniņhalle

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Ja Latvijas un Baltkrievijas apvienotajai kandidatūrai tiks piešķirtas tiesības rīkot 2021. gada pasaules čempionātu hokejā, treniņhalle varētu tikt būvēta blakus «Arēnai Rīga», atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Februārī Latviju apmeklēja Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) inspekcija, kas vērsa uzmanību uz standartiem neatbilstošām «Arēnas Rīgas» ģērbtuvēm, kā arī uz treniņu halles neesamību arēnas tuvumā. Rīgā plānots aizvadīt čempionāta vienas apakšgrupas spēles un divus ceturtdaļfinālus.

Iepriekš izskanēja informācija, ka treniņhalle varētu atrasties blakus «Kurbada» hallei, kas tiek būvēta pašlaik. Tiesa, IIHF inspekcija ar šādu situācijas atrisinājumu neesot bijusi pilnībā apmierināta.

«Mums ir vismaz divi varianti, ko darīt ar treniņhalli. Pirmdien dodamies uz Cīrihi šo jautājumu aizstāvēt.

Ja mums tiks piešķirtas tiesības rīkot pasaules čempionātu, runāsim ar «Arēnas Rīga» īpašniekiem par iespēju uzbūvēt pie tās treniņhalli,» sacīja Koziols. «Izvērtējam situāciju arī ap Daugavas stadiona projektu, kurā ir paredzēta hokeja halle. Tā arēnai atrodas tuvāk par «Kurbada» halli.»

Savukārt kā trešo variantu Koziols joprojām norādīja treniņhalles uzbūvēšanu blakus topošajai «Kurbada» hallei, turklāt tas nemaz neesot tik kritisks variants.

«Lielākie iebildumu cēlāji [par treniņhalles neesamību blakus arēnai] ir nevis sportisti, bet cilvēki, kam jārūpējas par ekipējumu, jo tas ir jāpārceļ no vienas halles uz otru,» uzsvēra Koziols.

Tikmēr jautājums par ģērbtuvēm Koziolu pašlaik nemaz neuztraucot, jo tam ir atrasts risinājums - šobrīd tajās vienkārši nepieciešams atbrīvot vietu un padarīt plašākas.

Cīņā par 2021.gada pasaules čempionātu ar Latviju un Baltkrieviju konkurē Somija.

«Somija ir spēcīgs konkurents - tam ir stiprs lobijs un lielas hokeja tradīcijas, kā arī plašas iespējas sarīkot pasaules čempionātu. Tiesa, iepriekšējais turnīrs viņiem kopā ar Zviedriju nebija līdz galam izdevies,» izteicās Koziols, norādot uz 2012. un 2013. gada planētas meistarsacīkšu zemo apmeklētību.

«Savukārt mēs esam azartiskāki, izsalkušāki un vairāk griboši pēc hokeja.»

Lēmums par 2021.gada pasaules čempionāta rīkošanu tiks pieņemts IIHF gadskārtējā kongresā šā gada 19.maijā Ķelnē.

Rīga kandidēja uz pasaules čempionāta rīkošanu arī 2014.gadā, 2017.gadā (kopā ar Kopenhāgenu) un 2018.gadā.

Arī šā gada pasaules čempionāts norisināsies divās valstīs, pasaules spēcīgākās komandas uzņemot Vācijas pilsētai Ķelnei un Francijas galvaspilsētai Parīzei.

Nākamā gada pasaules čempionāts norisināsies Dānijas pilsētās Kopenhāgenā un Herningā, 2019.gada meistarsacīkstes notiks Bratislavā un Košicē, Slovākijā, bet gadu vēlāk čempionātu uzņems Šveices pilsētas Cīrihe un Lozanna.

Latvijas valstsvienībā pasaules čempionātā augstākajā divīzijā piedalās kopš 1997.gada. Latvieši pasaules čempionātos trīs reizes spējuši iekļūt labāko septītniekā - 1997., 2004. un 2009. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu