Hokejists Batņa gatavs cīnīties par katru centimetru, lai aizbrauktu uz čempionātu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nokels Gerhards

Latvijas hokeja izlases kandidāts Oskars Batņa ir apņēmības pilns izkarot vietu valstsvienības sastāvā gaidāmajā pasaules čempionātā Ķelnē. Sarunā ar TVNET latviešu hokejists pastāstīja par savu pirmo sezonu profesionālajā hokejā un diviem gadiem Ziemeļamerikā.

«Hārtlijs lielu akcentu liek uz niansēm, detaļām un sīkumiem. Viņš mums stāsta ļoti gudras lietas. Tas ļoti palīdz. Līdz šim neviens treneris manā karjerā nav uzmanību pievērsis tādiem minimāliem knifiņiem. Jā, ar Hārtliju arī individuāli parunājos. Tāpat būs man vēl jāizpilda anketa, kur būs jāatbild uz personīgas dabas jautājumiem,» pirmajos iespaidos par pievienošanos izlasei dalījās Batņa.

Iespējams, ka augumā raženais (195 cm un 100 kg) Batņa jau šajā nedēļas nogalē debitēs Latvijas izlases sastāvā, kura piektdien un sestdien spēkosies ar Baltkrievijas hokejistiem. «Esmu šeit ieradies, lai cīnītos un pierādītu sevi.

Gatavs smagi strādāt. Būs vai nebūs, bet es būšu kaujas gatavībā,» piebilda latvietis.

Līdz šim 21 gadu vecais Batņa pārstāvējis tikai Latvijas jauniešu izlases. Pirms nepilniem diviem gadiem viņš bija Latvijas U-20 valstsvienības kapteinis. «Emocijas ir ļoti patīkamas. Pirmās divas ledus nodarbības bija grūtākas, jo bija man neliela pauze pēc sezonas beigām, taču pārējie jau bija slidojuši ilgāku laiku. Tādēļ man vajadzēja panākt viņus.»

Šī Batņam bija pirmā sezona pieaugušo hokejā. Šosezon viņš spēlēja Alpu Hokeja līgā, kur «Kitzbuheler EC» komandas rindās 37 spēlēs guva 17 vārtus, veica 11 piespēles un nopelnīja 96 soda minūtes. «Bija savi plusi un mīnusi,» par aizvadīto sezonu iespaidos dalījās Batņa.

«Varbūt punktu izteiksmē vēlējos vēl vairāk rezultatīvu piespēļu.

Kopumā jau lieku pluszīmi, arī treneris man daudz uzticējās un deva krietnu spēles laiku.»

«Uzskatu, ka visas spēlējošās Itālijas un Slovēnijas vienības Alpu līgā ir ļoti augsta līmeņa komandas. Manuprāt, hokeja kvalitāte Alpu čempionātā ir tiešām laba. Liela daļa spēlētāju ir ar AHL un ECHL pieredzi,» skaidroja latviešu jaunais hokejists.

Pirms došanās uz Austrijas klubu Batņa divas sezonas nospēlēja Ziemeļamerikas junioru līgā - NAHL. Viņš gribēja iegūt studentu stipendiju un spēlēt NCAA hokeju. «Es vēlējos iet šo ceļu. Pirms došanās uz Ziemeļameriku aizvadīju sezonu HK «Rīga», kur man bija vienošanās noslēgta ar Rīgas «Dinamo».

Kā jūs jau zināt, noslēdzot līgumu ar profesionālu komandu, par NCAA karjeru var praktiski aizmirst.

Bija man varianti pievienoties NCAA klubiem, taču grūtības man sagādāja dokumentu nokārtošana,» skaidroja Batņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu