Bindulis par līgumu ar NHL klubu: Biju īstajā vietā īstajā laikā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lssulakers.com

Latvijas hokeja sabiedrība ar Kristoferu Binduli tika iepazīstināta marta sākumā, kad 21 gadu vecais latvietis parakstīja vienošanos ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Vašingtonas «Capitals». Tagad augumā raženais aizsargs ir ieradies Latvijā, kur cenšas iekļūt valstsvienības sastāvā gaidāmajam pasaules čempionātam (PČ) Ķelnē.

21 gadu vecais Bindulis debiju Amerikas hokeja līgā (AHL) vēl nav piedzīvojis, jo visu šo laiku ASV viņš uzturējās ar studentu vīzu. AHL vienība Heršijas «Bears» centās nokārtot darba atļauju, taču tas esot pārāk ieildzis. «Uz Latvijas izlasi mani šeit palaida, lai iemācos kaut ko jaunu. Hārtlijs patiešām ir labs treneris. Šobrīd «Bears» cīnās par «play off» un spēlētāji tiek celti uz augšu, uz leju. Līdz ar to tajā komandā atrodas ļoti daudz hokejistu. Tāpat bija problēmas ar dokumentu sakārtošanu,» skaidroja Bindulis.

«Jaunas iespējas, kā sevi pierādīt. Pieaugušo izlasē vēl neesmu spēlējis, tas ir viens no maniem tuvākajiem mērķiem. Pārstāvēt savu izlasi ir liels gods,» atzina latviešu hokejists.

Bindulis arī pastāstīja par savu trīs gadu vienošanos ar NHL klubu Vašingtonas «Capitals». «Principā biju īstajā vietā īstajā laikā,» atzina Bindulis. «Parādīju labu spēli, un mani pamanīja. Vasarā «Capitals» uzaicināja uz treniņnometni, kur sevi pienācīgi apliecināju. Līgumu nopelnīju ar savu darbu.»

Latviešu hokejistam bija iespēja studēt četrus gadus augstskolā un saņemt bakalaura diplomu, tomēr viņš izvēlējās parakstīt līgumu ar NHL komandu. «Lēmums bija smags. Izrunājos ar ģimeni un pieņēmām kopsaucēju.»

Latvijas aizsargs šosezon aizvadīja 28 spēles NCAA čempionātā, kur 28 spēlēs izcēlās ar 12 (1+11) rezultativitātes punktiem.

«Mans spēles stils ir kā divvirzienu aizsargam. Varu darboties labi gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Spēlēju priekš komandas. Amerikā darbojos vairākumā un mazākumā,» sevi kā hokejistu raksturoja Bindulis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu