Hārtlijs mudina Latvijas vecākus pievērst uzmanību hokejistu fiziskajai gatavībai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pirms šīs nedēļas pārbaudes mačiem ar Zviedrijas izlasi sarunā ar žurnālistiem pastāstīja par problēmām ar momentu realizāciju un gados jauno hokejistu vājo fizisko sagatavotību.

«Ja mēs varētu uz čempionātu aizvest pāris jaunos spēlētājus, tas būtu lielisks notikums,» atzina Hārtlijs. «Es nekad nenosaukšu spēlētāju uzvārdus, kas man iekrituši acīs vai labi nospēlējuši. Visi puiši, kas patlaban atrodas šeit, ir nopelnījuši mūsu uzticību.»

Kanādiešu speciālists uzskata, ka Latvijas jauno hokejistu galvenā vājā vieta ir viņu fiziskā kondīcija un spēks. «Latvijas jaunajiem hokejistiem jākļūst stiprākiem. Ja jauno hokejistu vecāki šobrīd lasa šī ziņas vai skatās TV un viņu puika vēlas spēlēt hokeju profesionālā līmenī, ziniet, zēniem ir jākļūst pa atlētiem. Nevar būt tā, ka viņus var izgrūstīt no vietas kā spēļmantiņas. Dažiem no mūsu puišiem pietrūkst fiziskā spēka.»

«Pārbaudes mačos mums pietrūka līderu, tādēļ arī ir problēmas gūt vārtus. Daži no šiem hokejistiem sezonas 50 spēļu laikā guva piecus vārtus, daži vispār tikai trīs. Vārtu gūšana nav mūsu stiprā puse. Tomēr treniņos mēs pie tā smagi strādājam. Pasaules čempionātos golus mums vajadzēs no visiem. Iepriekšējos čempionātos Latvijai vienmēr bijušas problēmas gūt vārtus,» stāstīja treneris.

Savukārt par vārtu drošību Hārtliju šobrīd bažas nemāc. Kanādas treneris uzskata, ka mums ir trīs augstas klases vārtsargi. «Latvija ir slavena ar saviem vārtsargiem. Mēs ar šiem puišiem jūtamies droši. Visiem trim vīriem dosim iespējas sevi apliecināt. Pēc šīs nedēļas nogales spēlēm ar Zviedriju sāksim rūpīgi analizēt sastāvu.»

Pagājušās nedēļas nogalē Latvijas aizvadīja divus pārbaudes mačus ar Baltkrieviju, kur izcīnīja uzvaru 1:0 un piedzīvoja neveiksmi 0:3.

Mači ar Baltkrieviju notika Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros. Pēc tam Boba Hārtlija vadītā komanda 14. un 15. aprīlī izbraukumā tiksies ar Zviedriju, 21. un 22. aprīlī «Arēnā Rīga» tiks spēlēts ar Franciju, bet 30.aprīlī un 1.maijā būs mači izbraukumā pret Vāciju.

Tikmēr vēl iepriekš debijas mačos Hārtlija vadībā Latvijas izlase divreiz ar 0:5 un 1:2 piekāpās Krievijas olimpiskajai valstsvienībai.

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs mačiem ar Baltkrieviju:

vārtsargi - Jānis Kalniņš (Rīgas «Dinamo»), Ivars Punnenovs (Langnau «Tigers», Šveice), Elvis Merzļikins («Lugano», Šveice);

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš, Ralfs Freibergs, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi - Rīgas «Dinamo»), Artūrs Kulda (Helsinku «Jokerit», Somija), Kristofers Bindulis (Augšezera Universitātes komanda «Lakers», NCAA), Jānis Jaks (Amerikas Starptautiskā koledža, NCAA);

uzbrucēji - Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Roberts Lipsbergs, Edgars Kulda (visi - Rīgas «Dinamo»), Kirils Galoha, Frenks Razgals (abi - «Rīga»), Koba Jass («Kurbads»), Gatis Gricinskis («Lustenau», Austrija), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes «ZSC Lions», Šveice), Kirils Tambijevs (Sanktpēterburgas «Dinamo», VHL), Oskars Batņa («Kitzbuhel», Austrija), Roberts Bukarts («Zlīn», Čehija), Rihards Bukarts (Mančestras «Monarchs», ASV).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu