Daugaviņš: Kauls dzīst un skrūves ir vietā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VLADIMIR FEDORENKO / Sputnik

Latvijas izlases līderis Kaspars Daugaviņš šobrīd vēl nav gatavs piedalīties hokeja valstsvienības pārbaudes mačos, tomēr ir apņēmības pilns spēlēt pasaules čempionātā. Sarunā ar medijiem latvietis pastāstīja par savu veselības stāvokli un prognozēm, kad varētu spēlēt.

«Kauls dzīst un skrūves ir vietā. Tagad vienkārši jāgaida un jāstrādā ar fizioterapeitu. Viss iet savu ceļu,» par savu pašreizējo veselības stāvokli izteicās Daugaviņš.

Šajā nedēļas sākumā Daugaviņš bija izteicies, ka lauztā roka sākusi pamatīgi sāpēt. Tomēr visam esot pamatots izskaidrojums. «Nedēļas nogalē laikam nedaudz par daudz metienu izdarīju. Gribējās jau pilnā slodzē trenēties, taču pārforsēju. Pēc tam izrunājos ar mediķiem, kas man teica, lai tagad pieeju tai lietai nedaudz mierīgām. Visam jābūt kārtībā.»

Līdz šim Daugaviņš nevienā no četrām pārbaudes spēlēm nav piedalījies, taču uzbrucējs vēlas aizvadīt vienu no nākamās nedēļas mačiem. «Ļoti vēlētos vismaz nospēlēt vienu spēli ar Franciju. Čempionāts lēniem soļiem tuvojās, un pārbaudes spēles ir tā lieta, kur tu uzņem spēļu formu,» atzina latviešu hokejists.

«Jā, pa TV skatījos arī cīņas pret Baltkrieviju,» sacīja Daugaviņš. «Vismaz sākuši esam veidot kaut kādu spēles zīmējumu. Arī momenti veidojās. Pašam gribas spēlēt tās draudzības spēles, lai sajustu golu garšu, tas nenāk vienā dienā.»

Pagājušās nedēļas nogalē Latvija aizvadīja divus pārbaudes mačus ar Baltkrieviju, kur izcīnīja uzvaru 1:0 un piedzīvoja neveiksmi 0:3.

Mači ar Baltkrieviju notika Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros. Pēc tam Boba Hārtlija vadītā komanda 14. un 15. aprīlī izbraukumā tiksies ar Zviedriju, 21. un 22. aprīlī «Arēnā Rīga» tiks spēlēts ar Franciju, bet 30.aprīlī un 1.maijā būs mači izbraukumā pret Vāciju.

Tikmēr vēl iepriekš debijas mačos Hārtlija vadībā Latvijas izlase divreiz ar 0:5 un 1:2 piekāpās Krievijas olimpiskajai valstsvienībai.

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs mačiem ar Baltkrieviju:

vārtsargi - Jānis Kalniņš (Rīgas «Dinamo»), Ivars Punnenovs (Langnau «Tigers», Šveice), Elvis Merzļikins («Lugano», Šveice);

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš, Ralfs Freibergs, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi - Rīgas «Dinamo»), Artūrs Kulda (Helsinku «Jokerit», Somija), Kristofers Bindulis (Augšezera Universitātes komanda «Lakers», NCAA), Jānis Jaks (Amerikas Starptautiskā koledža, NCAA);

uzbrucēji - Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Roberts Lipsbergs, Edgars Kulda (visi - Rīgas «Dinamo»), Kirils Galoha, Frenks Razgals (abi - «Rīga»), Koba Jass («Kurbads»), Gatis Gricinskis («Lustenau», Austrija), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes «ZSC Lions», Šveice), Kirils Tambijevs (Sanktpēterburgas «Dinamo», VHL), Oskars Batņa («Kitzbuhel», Austrija), Roberts Bukarts («Zlīn», Čehija), Rihards Bukarts (Mančestras «Monarchs», ASV).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu