Latvijas jaunie hokejisti nonāk soļa attālumā līdz izlidošanai no elites

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: IIHF.com

Latvijas U-18 hokeja izlase ceturtdien pirmajā cīņā par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) piekāpās Baltkrievijas vienaudžiem. Tādējādi sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām Latvijas izlase nonākusi iedzinējos ar 0-1.

Kopumā Latvijas komanda šajā mačā demonstrēja diezgan blāvu sniegumu, turklāt ļoti retu reizi spēja nopietni apdraudēt pretinieku vārtus. Otrajā trešdaļā iniciatīva piederēja Baltkrievijas hokejistiem, kas vainagojās panākumiem, jo 39.minūtē rezultātu atklāja Igors Martinovs.

Trešajā trešdaļā Latvija jau demonstrēja aktīvāku hokeju, kas mudināja baltkrievus vairākkārt pārkāpt noteikumus un doties uz noraidīto soliņa. Tiesa, vārtu guvumi nesekoja. Arī priekšpēdējā minūtē Latvijas jaunie hokejisti ieguva vairākumu, turklāt vārtsargu Niklāvu Rauzu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju. Cerētos augļus tas gan nedeva, bet pēdējā minūtē baltkrievi pēc iemetiena no savas laukuma puses raidīja ripu tukšos Latvijas vārtos.

Latvijas hokejisti šajā mačā pa Baltkrievijas vārtiem izdarīja tikai 17 metienus, kamēr pretinieki - 31.

Šīs sērijas otrais mačs risināsies piektdien, bet trešais nepieciešamības gadījumā tiks aizvadīts svētdien.

Apakšgrupu turnīrā gan Latvija, gan Baltkrievija četros mačos palika bez punktiem. Latvijas izlases kopējā vārtu attiecība bija 3:19, bet baltkrieviem - 7:21. Latvijas U-18 izlase pasaules čempionātā augstākajā divīzijā startē trešo gadu pēc kārtas, iepriekšējās divas reizes nosargājot vietu elitē. Tikmēr Baltkrievija iepriekšējo reizi augstākajā divīzijā spēlēja 2010.gadā.

Latvijas izlasei ceturtdienas mačā nevarēja palīdzēt uzbrucējs Rūdolfs Builis, kurš par rupjību iepriekšējā cīņā saņēma vienas spēles diskvalifikāciju.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas jaunie hokejisti, lieliski spēlējot vārtsargam Niklāvam Rauzam, pirmajā mačā ar 1:4 piekāpās Kanādas vienaudžiem, otrajā cīņā ar 0:4 zaudēja arī Šveicei, svētdien, ielaižot četrus vārtus skaitliskajā mazākumā, ar 2:7 zaudēja spēcīgajai Somijas valstsvienībai, kas ir pērnā gada sacensību čempione, bet noslēdzošajā cīņā pirmdien ar 0:4 kapitulēja arī mājiniecei Slovākijai.

Tikmēr Baltkrievija vispirms ar 0:7 kapitulēja ASV, bet pēc tam sāka rādīt labāku sniegumu. Otrajā mačā tā līdzīgā cīņā ar 4:7 piekāpās Čehijai, pēc tam Zviedrijai zaudēja ar 2:3, izšķirošos vārtus ielaižot vien 12 sekundes pirms pamatlaika izskaņas, bet noslēdzošajā duelī ar 1:4 zaudēja Krievijai.

Pēc apakšgrupu turnīra noslēguma četras labākās komandas turpina cīņu ceturtdaļfinālā, bet abu grupu vājākās izlases piedalās pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Latvijas jaunie hokejisti uz Slovākiju devās laicīgi, tur aizvadot divas pārbaudes spēles, kurās ar 1:2 zaudēja Krievijas U-18 izlasei un ar 2:1 pārspēja slovāku kluba Trenčīnas «Dukla» vienaudžus. Kā pēdējie divi no sastāva tika atskaitīti aizsargs Olafs Bērziņš un uzbrucējs Rihards Melnalksnis.

Pasaules čempionāts jauniešiem augstākajā divīzijā Slovākijā notiks līdz svētdienai. Galvenajam trenerim Igoram Smirnovam darbā ar Latvijas U-18 izlasi palīdz Mihails Svarinskis un Ronalds Ozoliņš, bet ar vārtsargiem strādā Sergejs Kuzņecovs.

Šosezon Smirnovs trenēja Latvijas virslīgā spēlējošo hokeja skolu «Rīga», savukārt Ozoliņš strādāja ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) pastarīti hokeja klubu «Rīga».

Latvijas U-18 izlase pasaules čempionātā augstākajā divīzijā startē trešo gadu pēc kārtas, iepriekšējās divas reizes nosargājot vietu elitē. Šī gada vājāko izlasi 2018.gada pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, kas risināsies Krievijā, aizstās Francija.

Latvijas U-18 izlases hokejisti startam pasaules čempionātā:

vārtsargi - Niklāvs Rauza («Sport U-20», Somija), Normunds Borskovičs, Jānis Voris (abi - hokeja skola «Rīga»);

aizsargi - Renārs Kārkls, Iļja Žuļevs (abi - «Rīga», MHL), Sandis Smons (Ženēvas «Servette U-20», Šveice), Regnārs Ūdris (Sentluisas «Blues Jr.», ASV), Niks Krollis (Ņūhempšīras «Monarchs U-18», ASV), Andrejs Kostjuks, Mārtiņš Pēteris Barkāns (abi - hokeja skola «Rīga»), Arvils Bergmanis («Kurbads»);

uzbrucēji - Emīls Ģēģeris, Daniels Bērziņš, Lukass Sičevs, Ralfs Vjaters (visi - «Rīga», MHL), Deniss Smirnovs (Ženēvas «Servette U-20», Šveice), Rihards Paškausks («Zemgale»/LLU), Edgars Petrovs («Daugavpils»/«LDz Cargo»), Verners Egle (Medisonas «Capitols», ASV), Toms Opelts, Rūdolfs Builis (abi - hokeja skola «Rīga»), Viktors Jašunovs (Stokholmas AIK J-18, Zviedrija), Artjoms Lapiks (Sēderteljes J-18, Zviedrija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu